Piteşti: Finanţele îşi pun geamuri antiglonţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Ghiţeele vor fi securizate cu geamuri antiglonţ
Piteşti: Ghiţeele vor fi securizate cu geamuri antiglonţ

Direcţia Finanţelor Publice Argeş îşi va monta geamuri antiglonţ la ghişee. Motivul este sporirea gradului de securitate.

Din cauza atacurilor repetate din ultima vreme, asupra unor bănci şi case de schimb valutar, Finanţele au decis să îşi ia o măsură de protecţie în plus şi anume să-şi monteze geamuri securizate antiglonţ. Gemaurile securizate vor fi montate la ghişee, iar suma care s eva cheltui pentru această măsură de securitate este de 80,645 lei, fără TVA.

"Este vorba despre o măsură dispusă la nivel naţional. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Argeş va instala pereţi protectori de sticlă pentru securitatea casieriilor. Casieria trebuie să asigure protecţia persoanelor la acţiunea armelor de foc. Ghişeele trebuie să fie prevăzute cu geam antiglonţ şi sertar cu preluare indirectă a valorilor şi să asigure protecţia la acţiunea armelor letale.", spune purtătotrul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Argeş, Anca Banu. Licitaţia este deja în desfîşurare, termenul pentru depunerea ofertelor expirând ieri, 30 noiembrie.

Ghişeele actuale nu prezintă siguranţă

La Piteşti există 30 de ghişee cu folie antiefracţie care nu asigură clasa minimă de rezistenţă. La Câmpulung situaţia este şi mai gravă: patru ghişee, fără geam antiglonţ, fără casete de transfer de valori, cu două butoane de panică defecte, cu două pedale de panică defecte şi parapet din zidărie. La Mioveni, Costeşti şi Topoloveni situaţia este aceeaşi: patru ghişee, fără geam antiglonţ, fără casete de transfer de valori, cu  patru butoane de panică şi patru pedale de panică, cu parapet din zidărie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite