Pitești: Festivalul Mărului de la Tigveni celebrat cu o plăcintă gigantică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcinta gigantică de la Tigveni, festin dulce de Ziua Comunei
Plăcinta gigantică de la Tigveni, festin dulce de Ziua Comunei

Comuna Tigveni își celebrează ziua printr-o serie de manifestări tradiționale, printre care și realiyarea unei plăcinte gigantice, făcută cu mere de Tigveni, că tot se ține aici, anual, Festivalul Mărului. pentru anul acesta, 30 de fete vor lucra la o plăcintă de 32 de metri lungime, mai mare cu patru metri decât cea de anul trecut.

Printre manifestările Zilelor Tigveniului se numără și inaugurarea targului saptamanal, pe care primarul Doru Dumitru Slatineanu il doreste permanentizat.  Ieri, de la ora 09.00, în sala de sport debutează Cupa Tigveni la handbal feminin, în care "Șoimii" locali se vor lupta pentru trofeu cu CSS nr. 2 din Râmnicu Vâlcea, Juventus Mioveni și HC Curtea de Argeș.

Tot ieri a avut loc și Cupa "Mărul de Aur" la fotbal, în cadrul căreia a avut loc un meci generaților '70-'80 cu "Șoimii" de astăzi."

Pe parcursul zilei de azi, duminică, 24 octombrie, a avut loc "Festivalul mărului" - Ziua comunei, celebrată cu o inaugurare a Centrului Cultural și un spectacolul artistic cu soliști de muzică populară din zona argeșeană - Mitică Tava, Florica Jinga, Grațian Bădescu, Mihaela Răcoare, Ana Birdici, ansamblurile artistice din Tigveni, Cicănești, Călușarii din Stolnici, solistele Petruta Manga și Ileana Nitu.

În recital extraordinar  au evoluat Maria Ghinea, Emilia Ghinescu și Nicu Paleru. Seara se va iîncheia cu foc de artificii și discoteca în aer liber. Luni, 25 octombrie, va fi tradiționalul "Foc  al lui Sumedru", de la ora 19.00, iar marți este programată întâlnirea fiilor satului de la hramul bisericii din Bârseștii de Sus, iar miercuri este programată o intalnire cu pomicultorii.

Joi va fi o zi dedicată primei atestari documentare a localității Tigveni - 28 octombrie 1528 - și se va sărbători și Ziua Școlii "Gabriel Marinescu" din centrul localității.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite