Piteşti: EXCLUSIV: Festivalul de scurt-metraje 3D Fest este dedicat Monicăi Spirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Monica Spirescu a participat an de an la festivalul de scurt-metraje 3D Fest
Piteşti: Monica Spirescu a participat an de an la festivalul de scurt-metraje 3D Fest

Festivalul de scurt-metraje „3D Fest" s-a desfăşurat aseară, în sala Studio a Teatrului „Alexandru Davila", fiind dedicat Monicăi Spirescu, îngerul care pe 12 februarie a urcat la cer.

Festivalul este dedicat tinerilor cu vârste între 14 şi 25 de ani, iar în concurs au fost înscrise filme de câte trei minute fiecare, toate realizate pe tema „Prieteni pentru totdeauna". Fesivalul este susţinut de clubul Rotary, de Intaract şi Rotaract. S-au acordat trei premii, fiecare în valoare de câte 600 de lei, unul pentru scenariu, altul pentru regie şi unul pentru interpretare.

Premiul cel mare a fost obţinut de fimul „Vlăduţ", de Dragoş Lăzărescu şi Radu Angheluş, film care a obţinut şi premiul de popularitate. Premiate au mai fost filmele „Friends will be friends" de Mihai Preoteasa, Bogdan Gonţ şi Radu Dănciulescu (premiul pentru scenariu), „Mai bine nu"(premiul pentru imagine) de Cristian Stan şi Claudiu Coman, „Film"(premiul sponsorului) de Vlad Mihai Ilinca Prodănel şi Alexandru Văcară, „O mână de ajutor"(premiul pentru regie) de Alexandru Mărgescu, Cătălin Gheorghe şi Doria Constantin şi „Once upon a december"(premiul pentru animaţie) de Anca Mihai. Premiul doi la animaţia a fost obţinut de „Prietenia învinge", iar premiul special de filmul „Check this out", de Alexandru Tănase.

Sute de tineri au făcut ca sala Studio să fie neîncăpătoare, numărul spectatorilor fiind cu mult mai mare decât s-au aşteptat organizatorii. Unii dintre ei au venit pentru a vedea munca prietenilor sau colegilor lor de şcoală sau pentru aduce un omagiu Monicăi Spirescu, cea care a participat la acest festival an de a. Evenimentul a început cu un film realizat tocmai de ea, film care a rulat din nou exact în ziua în care mama ei a fost găsită fără viaţă la Constanţa.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite