Voluntarii contruiesc la Oarja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de angajaţi  Europharm Distribuţie lucrează în zilele de 23 şi 24 septembrie, pe şantierul Habitat pentru Umanitate Oarja, în cadrul proiectului de voluntariat „Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă".

Este pentru a doua oară în acest an când angajații Europharm Distribuție sunt voluntari pe șantierul Habitat din Oarja. De data aceasta o nouă echipă de voluntari va lucra alături de una dintre familiile beneficiare ale acestui proiect la fundația locuinţei (confecționarea armăturilor de metal, realizarea cofrajelor și turnarea betonului).

Parteneriatul dintre Europharm Distribuţie şi Habitat for Humanity România a fost încheiat la nivel naţional în anul 2009 sub numele „Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă".

Până în prezent 200 de voluntari Europharm Distributie au efectuat peste 2000 de ore de voluntariat ajutând la construirea vieții sănătoase pentru beneficiarii proiectelor, la eliminarea condiţiilor improprii de locuit sau chiar a lipsei de adăpost. În cadrul celor 9 proiecte de voluntariat organizate până acum în întreaga țară, voluntarii au lucrat pentru peste 22 de familii beneficiare și pentru 40 de copii de la un centru de zi. Șantierele la care au participat până acum sunt: Craiova (Dolj), Rădăuți (Suceava), Băltești (Prahova), Oarja (Argeş), Moinești (Bacău), Beiuș (Bihor) și Medgidia (Constanța). Până la finalul proiectului fiecare membru al echipei Europharm Distribuție va avea oportunitatea de a participa pe unul dintre șantierele organizate. În plus, compania va acoperi costurile de construcţie pentru mai multe case ce vor fi ridicate până la toamnă.

În perioada 2005-2010 Habitat Pitești a derulat un proiect major de reabilitare și revitalizare a unei zone defavorizate din localitatea Oarja, zonă în care până la sfarșitul anului 2010 vor locui în condiții decente și sănătoase 47 de familii (106 adulți și 124 copii).

Succesul obținut de organizație în acest proiect și buna colaborare cu autoritățile locale din Oarja au condus la începerea unui nou proiect în această localitate, construcția a patru locuințe individuale pentru tot atâtea familii în nevoie. În aceste zile, Europharm Distribuție ajută comunitatea argeșeană, cu munca voluntară a angajaților săi.

 ***

Europharm Distribuţie este unul dintre principalii distribuitori de medicamente cu acoperire naţională şi portofoliu larg de produse. Misiunea Europharm Distribuţie este de a fi intotdeauna un partener etic, flexibil şi de încredere care, prin parteneriatele cu clienţii săi, creşte accesibilitatea pacienţilor la tratamentele necesare. Misiunea Europharm exprimata prin Lider la 360 de grade se traduce si prin implicarea sociala activa in viata societatii, implicarea in comunitate  prin oameni si prin resurse materiale, astfel incat sa dea inapoi o parte din beneficiile pe care le are prin activitatea derulata.

Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit dedicată eliminării condiţiilor improprii de locuit şi lipsei de adăpost din întreaga lume. Mai mult de 1600 de familii din România au beneficiat pînă acum de sprijinul asociaţiei Habitat for Humanity.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite