Piteşti: Elev bolnav de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi din localitatea argeşeană Cuca au fost diagnosticaţi cu gripă porcină, respective gripa de tip B. Ambii se simt acum bine şi sunt trataţi la domiciliu.

Dată fiind incidenţa numărului de îmbolnăviri datorate infecţiilor respitaorii acute şi gripei care a relevat o tendinţă de creştere, fiind depăşite  valorile maxime aşteptate la nivel naţional, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a intensificat acţiunile de supraveghere la nivelul judeţului pentru depistarea la timp a cazurilor de simptomatologie ILI (gripă şi afecţiuni clinice compatbile cu gripa).

Îm data de 22 februarie 2011, la triajul epidemiologic efectuat de medicul de familie la nivelul Şcolii Generale din comuna Cuca, s-a constatat că din 153 de elevi înscrişi, 53 de elevi prezentau simptomatologie ILI. Drept urmare s-au luat măsuri care au constat în izolarea şi tratarea simptomatică la domiciliu a elevilor cu simptomatologie ILI, asigurarea microclimatului corespunzător în colectivitate, efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei curente în colectivitate şi efectuarea de către medicul de familie a triajului epidemiologic zilnic la intrarea la cursuri.

De asemena s-au recoltat trei probe biologice şi au fost trimise spre a fi analizate la Institutul Cantacuzino. În urma analizelor  s-a stabilit că doi dintre copii sunt inectaţi cu virusul gripal tip B şi una cu virusul gripal tip A, subtipul H1N1. Pacienţii au fost izolaţi la domiciliu şi primesc tratamentul specific, neprezentând o formă gravă a bolii.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite