Piteşti: EXCLUSIV: A contestat nota 9.95 şi a avut câştig de cauză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz mai puţin obişnuit pentru un liceu din Argeş. Un absolvent de la Colegiul Brătianu a contestat nota 9.95 la matematică, el fiind convins că merita 10.

Profesorii corectori i-au dat dreptate lui Florentin-Cornelius Drăghici, absolvent al Colegiului Naţional IC Brătianu, şi i-au acordat cele cinci sutimi, fostul licean obţinând astfel nota 10.  Tânărul a devenit cel de-al doilea elev  din Argeş cu media maximă, după colega sa Raluca Lepărău, de la profilul Matematică-Informatică.

Citiţi şi: BAC, între extaz şi agonie: promovabilitate 100% şi  0.99%

„Eu am depus contestaţie mai mult dintr-o joacă, la îndemnul colegilor mei, care îmi ziceau mereu că am la celelalte două materii nota 10 şi numai la matematică nu. În sinea mea ştiam că meritam nota maximă, aşa că am ştiut oarecum că media se va schimba, de la 9.98 la 10”, a spus Florentin exclusiv pentru Adevărul de Seară.

A învăţat 10 ore pe zi

Florentin recunoaşte însă că mama lui nu a fost prea încântată de decizia sa de a contesta nota 9.95.

„Tata încă nu ştie, dar mama, când am anunţat-o, mi-a zis că îi e frică să nu mi se ia nişte sutimi din notă, în urma contestaţiei”, declară băiatul.

Rezultatul obţinut de Florentin răsplăteşte cu vârf şi îndesat munca lui pentru acest examen.

„Am învăţat cam câte 10 ore pe zi pentru acest bacalaureat. N-am făcut meditaţii, am vrut să reuşesc prin propriile forţe. Oricum, ar fi fost culmea să nu iau 10 la mate, pentru că e punctul meu forte”, spune absolventul.

Vrea să plece în străinătate

În prezent, Florentin Drăghici se pregăteşte intens la chimie şi biologie, pentru a deveni student al Facultăţii de Medicină Generală din Bucureşti. Pentru el, acum este momentul cel mai potrivit pentru a-şi face planuri.

„Sincer, mi-aş dori ca după facultate să rămân în ţară, dar când văd cum arată sistemul sanitar de la noi, nu prea am tragere de inimă, deşi eu sunt naţionalist. Am rude în străinătate, medici, şi câştigă foarte bine. La noi, după un rezidenţiat să iei un salariu de 700 de lei... e tragic. Eu n-aş putea trăi din banii ăştia”, mărturiseşte absolventul de nota 10.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite