Piteşti: Dotări noi pentru pompierii argeşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Maşină de pompieri
Piteşti: Maşină de pompieri

Până la anul, pompierii argeşeni vor achiziţiona cinci autospeciale, o autospecială pentru descarcerare, un laborator chimic şi două salvări, toate din bani europeni.

Este vorba despre un proect care vizează toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Sud Muntenia.  Valorea totală a proiectului este de 12,3 milioane de euro, din care 30% sunt asiguraţi de către consiliile judeţene din judeţele implicate în proiect, mai exact Argeşul, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

Proiectul se finalizează la anul

Dacă nu apar contestaţii, noile maşini şi dotări vor veni în Argeş undeva la jumătatea anului viitor, după data de 30 iunie 2011, când este programată finalizarea proiectului. „Cred că vom rezolva 40% din problemele reclamate de ISU", Constantin Nicolescu amintind că dotarea a fost „totuşi îmbunătăţită prin autospecialele care au fost aduse pe parcurs". Co9nsiliul Judeţean Argeş a devenit anul trecut membru în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia", alături de altejudeţe.  Scopul asociaţiei este asigurarea, în cazul situaţiilor de urgenţă, a acţiunilor care se impun, printr-o sprijinire reciprocă între judeţe. În acelaşi timp, prin intermediul acestei asociaţii, sunt accesate fonduri europene pentru dotarea cu echipamente de intervenţii în caz de necesitate. Suma aprobată de CJ Argeş ca şi cotizaţie pentru anul în curs la această asociaţie este de 7.500 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite