UPDATE: Ministrul a solicitat o nouă anchetă la Spitalul Municipal Câmpulung

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctoriţa Marieta Ştefănescu, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Câmpulung
Doctoriţa Marieta Ştefănescu, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Câmpulung

Au apărut primele măsuri în ancheta de la Spitalul Municipal Câmpulung. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru şefa secţiei de neonatologie, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică îl dă ca principal vinovat pe medicul ginecolog.

UPDATE, ora 9.18: O nouă anchetă la Spitalul Municipal Câmpulung

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a primit raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel.

“Ministrul Sănătăţii consideră raportul incomplet, superficial şi întocmit neprofesionist, ca urmare a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel şi  să efectueze verificări în cazul celor doi nou-născuţi. Măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în acest caz vor fi făcute publice după ancheta specialiştilor trimişi de Ministerul Sănătăţii”, se arată într-un anunţ făcut public pe site-ul ministerului.

Luni, 22 noiembrie, ora 11.30

Cazul gemenilor declaraţi la nouă zile după naştere la Spitalul Municipal Câmpulung  este la un pas de a fi rezolvat. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş, care s-a autosesizat, a întocmit dosar penal pentru doctoriţa Marieta Ştefănescu, şefa secţiei de neonatologie.

“S-a întocmit dosar penal pentru neglijenţă în serviciu pe numele doctoriţei  Marieta Ştefănescu, cea care s-a ocupat de copii. Au fost audiate mai multe cadre medicale. La finalizarea cercetărilor se va da o soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Doctoriţa riscă închisoare de la o lună la doi ani sau amendă”, a declarat agentul Laura Folea, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Vinovat că i-a declarat avortoni

În această dimineaţă, şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a finalizat ancheta, trimiţând încă de la ora 7.30 raportul către Ministerul Sănătăţii, cel care îl va evalua şi va da o sentinţă. Principalul vinovat, pentru comisia  de aici ar fi medicul ginecolog Şerban Năstase, cel care a asistat-o la naştere pe Alina Denisa Glonţ, mămica gemenilor.

 “Gemenii au fost înregistraţi avortoni, aceasta este greşeala medicului ginecolog. El zice însă că a mers după un tratat din 2006, care spune că pot fi declaraţi ca nou-născuţi cei care se nasc la 28 de săptămâni şi care cântăresc 1000 de grame, pe când aceştia aveau în jur de 27 de săptămâni şi 700, respectiv 900 de grame. Tot vina lui, cât şi a conducerii spitalului, ar fi şi faptul că bebeluşii nu au fost trimişi mai repede la o maternitate de gradul trei, lucru care ar fi trebuit să se întâmple la 24, maxim 48 de ore”, spune dr. Anca Alexandrescu, director al DSP Argeş.

Nu există gardă pentru nou-născuţi

De asemenea, ancheta a mai scos la iveală faptul că există neconcordanţe între fişa neonatologică şi cea ginecologică. Dacă în prima feţii erau trecuţi cu o vârstă de 26 de săptămâni, în cealaltă ei figurează cu 27 de săptămâni.

Investigaţia efectuată de DSP a mai depistat o altă problemă de ordin administrativ a acestui spital, şi anume faptul că secţia de neonatologie nu are o gardă proprie, un medic supervizând activitatea la comun, şi pentru cea de Pediatrie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite