Piteşti: Daniel Honcea, cel mai bun fotbalist din Sud- Estul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 12 ani, “copilul minune” de la LPS Piteşti a primit trofeul de cel mai tehnic fotbalist din partea “Regelui” din fotbalul românesc. În urmă cu un an fost desemnat cel mai bun fotbalist din Sud- Estul Europei.

Piteştiul este un izvor nesecat de talente în materie de fotbal. Ultimul exemplu este Daniel Honcea, un copil de 12 ani care l-a vrăjit pe Gheorghe Hagi cu driblingurile sale. Component al echipei LPS Piteşti, pregătită de antrenorul Laurenţiu Iordache, un specialist în descoperirea de tinere talente, Daniel a fost declarat cel mai bun fotbalist la etapa zonală a Cupei “Gheorghe  Hagi”. Competiţia s-a desfăşurat recent la Vâlcea, iar trofeul de golgeter şi  pentru cel mai ethnic jucător a fost adjudecat de “copilul minune” de la Piteşti. De altfel distincţiile i-au fost acordate personal de Gheorghe Hagi, care a venit bătut drumul Constanţa- Vâlcea special pentru a superviza întrecerea de la prichindeilor.


“Vreau să ajung mare ca Hagi”
   
“ A fost o onoare pentru mine să dau mâna cu Gheorghe Hagi. Am avut mari emoţii la festivitatea de premiere. Hagi m-am încurajat şi mi-a spus că numai prin muncă şi seriozitate pot ajunge mare. O să-i urmez sfaturile pentru că vreau să-i calc pe urme. Îmi doresc foarte mult sã ajung la valoarea lui. Știu cã este greu, dar nu imposibil ”, spune Daniel Honcea după întâlnirea cu liderul “Generaţiei de Aur” din fotbalul românesc. Ca şi Nicoale Dobrin, puştiul de 12 ani a fost cules de pe maindane. Profesorul Laurenţiu Iordache l-a văzut cum îşi înnoadă adversarii în curtea şcolii şi l-a adus imediat la echipa sa de la LSP Piteşti. “ Joc fotbal de la 7 ani. Domanul Iordache m-a văzut într-o zi la o miuţă în curtea şcolii. M-a chemat la el şi mi-a spus ca a doua zi să vin la antrenamente că sunt talentat”, povesteşte Daniel Honcea. Deşi are doar 12 ani, tânăra speranţă a fotbalului piteştean are acasă vitrina plină cu trofee, cu care se mândreşte în faţa vecinilor de la bloc.


Comparat cu Messi de la Barcelona


“Toate cupele şi diplomele pe care le-am primit până acum le ţin în vitrină, în camera mea. Am fost desemnat cel mai bun jucãtor la 12 turnee. Cel mai important trofeu este acum cel primit de la Hagi. De abia aştept să-l arăt vecinilor de la bloc”, precizează Daniel Honcea. Talentat din cale afară, micuţul jongler piteştean are toate şansele să ajungă la un club mare din Europa la o vârstă destul de fragedă. Antrenorul său îl compară cu vedeta Barcelonei, Lionel Messi, considerat cel mai bun fotbalist al Planetei. “Anul trecut am participat la un turneu în Slovacia, unde Daniel a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Sud- Estul Europei, la vârsta sa. Messi a fost luat la Barcelona la 13 ani, iar la 16 juca la prima echipã. Sunt sigur cã şi Daniel va debuta la o echipă mare la vârsta de 16-17 ani”, spune  antrenorul Laurențiu Iordache.

Întrebări şi răspunsuri


Cât de mult te susţin părinţii în ceea ce faci pe gazon?

Părinţii mei au fost de la început alături de mine. Tatăl meu vine la toate meciurile mele. Mă încurajeazã și niciodată nu mã ceartã când mai greșesc. Sper ca peste câţiva anis ă le răsplătesc încrederea. Numai de mine depinde să ajung mare fotbalist. Trebuie să muncesc zi de zi pe terenul de fotbal pentru că numai aşa pot face saltul la o echipă puternică.


Ce trofeu ţi-ai propus să mai câştigi în acest an?


Îmi doresc să ajung cu echipa mea de club în Africa de Sud. Va merge cu noi şi Gheorghe Hagi. Pentru asta trebuie să câştigăm finala de la Constanţa la Cupa “Gheorghe Hagi”. Competiţia va avea loc la sfârşitul lunii mai. Ne vom duela cu cele mai bune echipe din ţară. Nu va fi uşor, însă avem şansa noastră.

Ce-i place


“Cel mai mult îmi place să mă joc pe calculator. Asta când nu bat mingea la antrenament. Joc fie <FIFA>, fie <Conquiztador>,care mă ajută să învăţ foarte multe multe noţiuni generale de care o să am nevoie în viaţă.”


Ce nu-i place


„ Nu-mi place să fiu minţit. Sunt tare dezamăgit spre exemplu când nu primesc ceea ce mi s-a promis.”

Profil: Daniel Honcea
Data naşterii: 21 februarie 1998 ( Piteşti)
Studii: elev în clasa a V-a la Şcoala Generală Nr. 11 Piteşti


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite