Pitești: Dan Armand Stancu filologul-pictor premiat în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Argeș: Dan Stancu
Argeș: Dan Stancu

De la o vârstă foarte fragedă a fost atras către desen, la vârsta de cinci ani scrijelind pe orice suprafaţă îi părea potrivită. „La început mâzgăleam sau scrijeleam, fără să am vreo noimă în desene, însă mereu eram cu câte un creion în mână încercând să aşez imagini pe diverşi pereţi.",  spune amuzat Dan Armand.

Jucăria lui preferată, copil fiind, era creionul, iar părnţii au fost cei care au remarcat această înclinaţie spre arta plastică a lui Dan. Aşa că au decis să îl ducă în locul unde se formează de ani de zile mulţi dintre artştii argeşeni, la Corbeni.

A fost acceptat la cercul „Culoare şi vis" şi a început să înveţe realmente ce înseamnă această artă.

„La început m-am acomodat mai greu. Eramcopil şi mi se părea dificil, dar ulterior acel loc a devenit a doua mea familie, iar doamna Elena Stoica un fel de a doua mamă aartistului din mine", spune Dan.

Premiul de excelenţă în Japonia

Ca mai toţi copiii şcoliţi la cercul de pictură din Corbeni, Dan a avut şansa de a participa la mai multe concursuri internaţionale. Ultimul concurs şi cel la care a obţinut cea mai înaltă distincţie s-a desfăşurat anul trecut, în japonia, la el participând tineri din lumea întreagă.

„Atunci am obţinut premiul de excelenţă din partea juriului, adică o distinctiţe mai bien cotată decât medalia de aur", spune Dan.

Argeşeanul a reuşit să impresioneze printr-un desen în care prezenta, într-o viziune aparte, stilizat, nişte urşi Panda."Au fost impresionaţi atât de tema aleasă de mine cât şi de maniera picturală, foarte stlilizată", spune tânărul arist.

Săptămânal merge la Corbeni

Deşi este elev la un alt profil decât pictura, dan reuşeşte să împace foarte bien pasiune pentru filozofie şi lectură în general cu dragostea pentru pictură. Cel mai mult îi place grafica şi se pregăteşte să urmeze acest domeniu, ori să se îndrepte spre arhitectură. Ese încă elev al cercului de pictură „Culoare şi vis" şi, o dată pe săptămână merge şi face cursuri de câte patru ore la Corbeni. „Practic de la Corbeni începe viaţa mea ratistică. Acolo am învăţat să fac „primii paşi" pe pânză iar cunoştinţele acestea îmi sunt foarte preţioase, la fel ca şi timpul petrecut în compania colegilor de la acest cerc", spune Dan Armand.

Profil

Data şi locul naşterii: 02 aprilie 1994, Curtea de Argeş

Studii: Elev la filologie, Liceul Vlaicu Vodă din Curtea de Argeş,clasa aX-a

Familie: singulul fiu al Ionelei şi al lui Florin

Ce-i place?

Mâncarea fast-food, muzica rock, cărţile de filozofie şi pictura.

Ce nu-i place?

Nu suport plagiatul. Nu-mi plac oamenii insensibili, care nu apreciază frumosul.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este artistul preferat?

Întotdeauna am fost fascinat de Salvador Dali. Mi se pare fascinant şi  reprezintă o sursă de inspiraţie.

Ce vei alege, să fii om de litere sau artist?

Probabil că voi merge spre o carieră care are legătură cu arta plastică.poate arhitectura, dar cu siguranţă întotdeauna voi iubi filologia şi filosofia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite