Piteşti: Dacia va produce motoare electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uzina Dacia va produce motoare electrice în câţiva ani, iar Guvernul pregăteşte strategia ţării şi infrastructura pentru maşinile viitorului. Între timp, căutăm soluţii de finanţare pentru reabilitarea DN73.


Reprezentanţii Uzinei Dacia au discutat ieri cu primul-ministru despre posibilitatea ca pe platform de la Mioveni să fie produse motoare electrice.
“Am discutat astăzi proiecte de infrastructură care să sprijine Dacia Renault, dar şi proiecte de modernizare a intreprinderii, de la noi motoare, la cutii de viteză, proiecte importante care vor intra în sprijinul legal al Guvernului României.

Am discutat despre taxa de poluare şi despre viitorul motor electric. În acest sens voi constitui în şedinţa de Guvern viitoare un grup interministerial care va lucra la forma viitoare a taxei de poluare şi pentru a pregăti strategia României pentru ceea ce înseamnă motorul electric, automobilul electricric. Maşina electrică va fi maşina viitorului în 10-20 de ani de acum înainte. Trebuie să ne pregătim aşa cum se pregăteşte Uniunea Europeană cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluării la reducerea depenţei de petrol şi un confort mai mare pt cetăţeni.”, a declarat Emil Boc


Premierul României a mai adăugat, cu prilejul vizitei la uzina Dacia Renault:
“Vom alcătui acest grup interministerial care va pune paşii şi în România a strategiei ţării pentru ceea ce înseamnă maşina electrică viitoare, pentru că nu numai motorul şi maşina sunt importante, ci şi ceea ce înseamnă infrastructură aferentă. Gândiţi-vă că nu se mai duce omul la staţia de benzină, ci va trebui să-şi alimenteze bateria pe care o are la maşină. ”, a concluzionat primul-ministru.

Până la apariţia maşinii electrice, ne confruntăm în continuare cu gropile de zi cu zi. Emil Boc a declarat că şi DN73, care face legătura între Piteşti şi Uzina Dacia va fi reabilitat, totul fiind doar o chestiune  timp până se vor găsi “soluţii financiare pentru a putea asigura finanţarea obiectivului pe care deja l-am aprobat.”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite