Piteşti: Culegi 17 kg de căpşuni pe oră şi primeşti lunar 1000 de euro în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care nu au prins un loc de muncă în Spania, Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Argeş vine cu o nouă ofertă tentantă în străinătate: 200 de locuri de muncă în Danemarca, unde poţi câştiga 1000 de euro pe lună la cules de căpşuni, mazăre sau ceapă. C.V-urile se depun începând de astăzi la sediul agenţiei.

La Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Argeş  (AJOFM) găseşti mai degrabă un loc de muncă în străinătate decât în ţară. În Argeş, sunt doar 100 de locuri de muncă vacante în momentul de faţă, jumătate comparativ cu ultima ofertă venită la AJOFM din stăinătate. Astfel, după spanioli, care au solicitat la mijlocul acestei luni 200 de femei la cules de căpşuni, şi danezi au aflat că argeşence muncesc bine, plus că sunt şi ieftine. Astfel că au lasat pe piaţă 200 de locuri la cules de căpşuni, smeură, ceapă sau mazăre.


Oferta se adresează şi bărbaţilor


C.V-urile se depun la sediul AJOFM Argeş începând de astăzi. „ Cei care vor să muncească în Danemarca în domeniul agricol pot veni în fiecare zi începând de astăzi să-şi depună actele la sediul agenţiei noastre. Selecţia c.v.-urile se va face pe 14 martie”, precizează Oana Enescu, purtător de cuvânt la AJOFM. Spre deosebire de spanioli a căror ofertă s-a adresat doar femeilor, danezii nu fac disciminare. Poţi pleca la muncă în Scandinavia şi dacă eşti bărbat. Condiţia este să ai peste 18 ani şi să poţi conversa în limba engleză. Bărbaţii trebuie însă musai să posede permis de conducere auto. „Oferta din Danemarca este valabilă atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Bărbaţii îşi pot găsi de lucru în Danemarca ca şoferi pe tractor, camion sau pe alte utilaje agricole”, spune purtătoarea de cuvânt a agenţiei.


5 euro pe oră, pentru 17 kg de căpşuni culese


Cei care stau zilnic la coadă pe holul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de muncă sunt receptivi la ofertele din străinătate.  Mulţi dintre ei duc grija zilei de mâine, au copii de crescut şi spun că munca afară este  mai tentantă şi mai sigură. „ De două săptămâni vin în fiecare zi la agenţie pentru a-mi găsi de muncă. Cu greu găsesc în Piteşti, iar când sun la firma respectivă îmi spun că locurile s-au ocupat deja. Aş pleca în Danemarca sau oriunde în lume să câştig un ban că în ţară nu e de trăit. Aş culege şi omizi, numai să ştiu că am cu ce să-mi cresc cei trei copii”, spune Viorica Istrătescu (45 de ani), din Piteşti. Oamenii sunt disperaţi în căutarea unui loc de muncă.  Ştiu că peste hotare nu-i aşteaptă Raiul pe pământ, când vine vorba de muncă, dar cel puţin pot câştiga câteva sute de euro pe lună, banii la care în ţară pot doar visa. Spre exemplu, în Danemarca ai normă de făcut la cules de căpşuni sau mazăre. Pentru a ajunge la un salariu de 1.000 d euro pe lună, trebuie să culegi 17 kg de căpşuni pe oră, în fiecare zi. „ La condiţiile de muncă pentru contractul din Danemarca se precizează clar: <muncă fizică grea>. Programul de lucru este de 6 zile pe săptămână, iar norma pentru un angajat este de 17 kg de căpşuni, smeură, mazăre sau ceapă culese pe oră. Pentru asta primeşti pe oră 5 euro”, precizează Oana Enescu.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite