Piteşti: Criza "rupe" şi în rândul bogaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Cornel Penescu, pe vremea când afacerile mergeau strună
Piteşti: Cornel Penescu, pe vremea când afacerile mergeau strună

Criza lovit fin plin chiar şi pe cei bogaţi. Indiferent de domeniul de activitate, aceştia au început să aibă probleme în a-şi plăti dările către stat şi au ajuns în situaţia de a fi executaţi de către Direcţia Generală  Finanţelor Publice Argeş pentru o serie de bunuri.

Ion Dumitru, Cornel Penescu, Cătălin Bulf, Ionuţ Ştefănescu de la Dracones Group sunt doar câţiva dintre oamenii de afaceri din judeţ ale căror firme au început să scârţâie din cauza crizei. În Argeş, până acum, 3000 de firme au pus lacătul pe uşă după ce au intrat în colaps financiar.

Tolea şi Penescu, executaţi silit

Florea Tolea deţine firma TEF Hotels, iar din cauza unor datorii neplătite acestuia I s-a scos la lictaţie de către Finanţe un imobil cu trei camere, cu un preţ de pornire de 2.900.000 de milioane  vechi. Nici Cornel Penescu nu a scăpat de lovitura crizei, clubul patronoat de familia sa, FC Argeş fiind executat pe un autocar Rocar cu preţ de pornire de 3.974 lei, un Matiz la 2.556 lei, o maşină de spălat de 13.200 lei şi o pereche de porţi de 4.448 lei.

"Ducele de Albota" executat şi el

Firma primarului din Albota, Ion Dumitru, "ducele de Albota" se află ea pe lista neagră a executărilor silite. Total Agregat Holding, firmă deţinută de către primar împreună cu soţia acestuia, are o datorie de 1.500.000 lei. Finanţele Publice Argeş au demarat acţiunea de executare silită a unor bunuri din patrimoniul firmei. Mai exact, sunt scoase la vânzare aparate şi instalaţii în valoare de 38.300 de milioane, o Dacia Logan a cărei valoare a fost estimată la 16.800 de lei  două camionete Dacia de 14.600 de lei de milioane, utilaje în valoare de 11.100 de lei şi o remorcă pentru care preţul de pornire a fost stabilit la 5200 de lei. Ion Dumitru: „De fapt, soţia mea este cea executată de Finanţe, pentru că ea deţine 50% din firmă. În timp, s-au acumulat datorii de aproape 15 miliarde către diverşi creditori, iar mişcările din acţionariat au creat o şi mai mare instabilitate, pentru că cei care au părăsit societatea au plecat cu sume mari de bani din firmă, aproape 1 milion de euro. Am ajuns să fim executaţi mai mult din cauza faptului că am tăiat chitanţe către diverşi beneficiari ai produselor noastre şi care au cam uitat să-şi achite obligaţiile către noi. Bineînţeles că Finanţele ne cereau TVA-ul pe care din cauza lipsei de încasări nu am avut cum să-l achităm. Sper totuşi să ne revenim şi să readucem Total Agregat Holding pe linia de plutire", spune  Ion Dumitru.

Dracones Construct Grup, un colos care se clatină

Dracones Construct Grup este unul dintre coloşii pieţei construcţiilor argeşene. Deţinută de Ionuţ Ştefănescu, firma a început să se clatine şi ea în ultima perioadă, ajungând pe lista neagră a datornicilor la stat.  Are o datorie de 2.000.000 de lei, pentru care i-au ost scoase la vânzare 4 buldoexcavatoare, un cilindru compactor, un trailer, şi active.

Afaceri petroliere cu cu datorii la stat

Lsta neagră a finanţelor cuprinde şi nume ale unor oameni de afaceri care sunt cotaţi ca milionari în euro. Una dintre firmele aparţnând unui asemena personaj este SC Bulf Drilling & Oil Servicii SRL, care aparţine lui Ctătălin Bulf. Finanţete i-au scos la licitaţie o instalaţie de forat, însă omul de afaceri spune că este doar în neînţelegere. Eeste vorba despre nişte neînţelegeri, legate de o ramburasare de TVA prin care eu am solicitat să mi se stingă datoriile către stat. Am făcut o cerere de compensare, care nu mi-a fost acceptată. În acel moment am dat în judecată Finanţele, dar până când mi se va da dreptate printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, voi figura pe lista cu datorii către stat.", spoune omul de afaceri. Firma lui Cătălin Bulf are o datorie la stat de 400.000 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite