Piteşti: Copiatoarele lucrează la foc continuu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii recuperează cursurile de la care au chiulit, trăgând la xerox notiţele colegilor. La copiatoarele din facultăţile piteştene e mai tot timpul coadă, dar patronii şi vânzătorii nu se plâng. Este perioada fierbinte, câştigă bine, iar xeroxurile aproape că nu iau pauză pe parcursul zilei.

Majoritatea studenţilor care fac xerox-copii în aceste zile sunt cei care fac studii la fără frecvenţă, sau cei care au venit la curs numai de câteva ori, atât cât le cereau profesorii pentru a putea fi acceptaţi la examen. „Nu am venit la cursuri pentru că lucrez. Am venit să-mi iau un curs la care am examen în weekend. Nu le trag pe toate acum pentru că nu am bani de toate“, spune Roxana, studentă în anul al doilea la drept.


Unii nici nu intenţionează să le deschidă decât dacă la examen „se copiază“ şi trebuie să aibă „sursă de inspiraţie“. „Trebuie să am măcar cursul, că poate îmi mai arunc şi eu un ochi dacă se copiază. Altfel nu am nicio şansă, că de învăţat...”, spune Marian, student în primul an la Administraţie Publică.


Patronii cu chioşc în facultăţi o duc bine

Deşi clienţi sunt destui în aceste zile, mai bine o duc cei care au copiatoare în interiorul facultăţilor sau în imediata lor apropiere. „La noi toată ziua avem de lucru. Practic, acum ne mai scoate şi noi un ban. Mai mult vin acum studenţii care nu prea au trecut pe la cursuri“, mărturiseşte proprietarul xerox-ului din interiorul Facultăţii de Drept. Însă, cei care au papetării şi xerox mai departe de sediile facultăţilor, nu o mai duc la fel de bine ca în anii precedenţi.
„Să ştiţi că la noi vin mult mai puţini ca anul trecut. Atunci era coadă până afară. Veneau şi trăgeau cărţi întregi împrumutate de aici, de la bibliotecă. Acum nu mai sunt bani nici măcar pentru asta“, se plânge Lucian Şerban, unul dintre cei care lucrează la o papetărie din centrul oraşului.
Tehnica scade vânzările
Un alt motiv pentru care acum nu mai vin atât de mulţi studenţi la centrele de copiere din afara facultăţilor poate fi tehnica. Studenţii folosesc din ce în ce mai mult laptop-uri, internet, imprimante, nu mai au nevoie să tragă la xerox cursul, se plâng comercianţii din centru.
„Acum au de toate. Găsesc multe informaţii pe internet, uneori şi cărţi, Există şi biblioteci virtuale, cursuri care pot fi descărcate, deci nu mai au neapărat nevoie să dea banii pe xerox“, spăune Lucian Şerban. Sincer, eu am informaţiile în format word pe telefon. Am şi învăţat pentru că am cam fost la cursuri, dar mă descurc şi cu inspiraţia în timpul examenului. Mă ajută minunea asta de telefon“, spune Luciana, studentă la jurnalism.



Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite