Piteşti: Controale în rândul comercianţilor de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Gheorghe Davidescu a semnat ordinul de înfiinţare a unei comisii mixte, din care fac parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliţie, ANSV, Protecţia Consumatorilor, Garda Financiară, Direcţia Agricolă, pentru controale în rândul mediilor în care se produc şi se comercializează produsele etnobotanice.

Poliţia, Garda Financiară, DSP şi Protecţia Consumatorilor au controlat trei unităţi din Piteşti, la sfârşitul lunii trecute: SC Lorena Tourinvest SRL (strada Exerciţiu), SC Kubera Green SRL (Calea Bucureşti) şi I.I. Pârneaţă Mircea Gabriel (Fraţii Goleşti, care mai are un magazin pe strada Mircea Eliade, care nu funcţiona la momentul controlului). La toate aceste unităţi au fost descoperite la comercializare produse pentru care nu se respectau cerinţele generale şi specifice privind conformitatea pentru protecţia sănătăţii publice (adică nu aveau traducere în limba română şi niciun avertisment). Au fost aplicate trei amenzi în valoare totală de 12.000 lei şi să dispus interzicerea comercializării acestor produse.

În aciaşi lună, după mai multe controale, au luat câte 10.000 lei amendă şi li s-a interzis temporar de la comercializare o serie de produse aparţinând firmelor II Pârneaţă Mircea Gabriel şi SC Gubera Green SRL. Şi SC Lorena Tourinvest SRL a fost amendată cu 5000 lei şi oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 2225 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite