Piteşti: Centrul Piteştiului invadat de kitsch-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un nou mall, cu o faţadă frumoasă, curăţenie peste tot şi...multe kitsch-uri înşirate pe stradă, majoritatea de vânzare. Aceste asunt elemntele care compun imaginea centrului Piteştiului.

Tarabe colorate sau nici măcar atât, jucării înşirate direct pe stradă, asta se poate vedea zi de zi chiar în buricul Piteştiului. Cum Sărbătorile de iarnă aproape au venit, vânzarea e bună, mai un căţeluş teleghidat care ţopăie şi latră la trecători, mai o păpuşă cu rochie ciclam ţipător, o multitudine de culori şi nuanţe puse chiar pe jos , în picioartele oamenilor şi, culmea, în faţa noului magazine Trivale, care are o faţadă modernă şi impunătoare.

"Nu se poate fără aşa ceva la noi, se pare. Nu se poate până nu băgăm noi ceva de prost gust. E curat, e frumos, chiar îmi place mult Piteştiul şi mai ales central, dar când văd vânzători ambulanţi cu produsele înşirate pe jos, mă cam dezgustă", spune Marcel Botiş, un clujean care vine fercvent la Piteşti. 

Piteştenii s-au obişnuit cu peisajul şi a devenit o parte din viaţa lor ca în fiecare zi să fie "lătraţi" pe la picioare de căţeluşi teleghidaţi. "Ce să zic, eu chiar m-am obişnuit, e ca la Piteşti, aşa e pe la noi. nNici măcar nu mă mai deranjează aşa tare", spune Mirela Ialomiţă, de 34 de ani,, din Piteşti.

Problema comerţului stradal din Piteşti este o luptă pierdută pentru autorităţi. Oricât i-ar amenda şi i-ar goni pe aceşti comercianşi, în scurt timp ei reapar. Comercinaţii sunt amendaţi mai mereu de către Poliţia Comunitară cu sume cuprinse între 100 şi 500 de lei, însă aceste sume nu sunt deloc suficient de mari pentru că a doua zi tarabele reapar.

"Aceşti comercianţi sunt amendaţi de către Poliţia Comunitară, însă se pare că se reinstalează în acelaşi loc", spune primarul Tudor Pendiuc.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite