Pitești: Case pentru familiile nevoiașe din Oarja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Argeș: Case pentru nevoiași
Argeș: Case pentru nevoiași

Proiectul de voluntariat "Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă" derulat de Europharm Distribuţie în parteneriat cu Habitat for Humanity in vara anului trecut, a ajuns la final. Ultima acțiune a voluntarilor Europharm Distributie va avea loc pe șantierul Habitat din comuna Oarja, jud.Argeș.

29 de voluntari Europharm Distribuție au lucrat, pe 21 și 22 octombrie, la construcția unei locuințe simple pentru o familie din comunitatea argeșeană Oarja. Voluntarii au acoperit locuința și au izolat pereții la interior.

 Parteneriatul dintre Europharm Distribuţie şi Habitat for Humanity România a fost încheiat la nivel naţional pentru perioada iulie 2009 - octombrie 2010 iar sub numele„Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă", aproape 300 de voluntari ai Europharm Distributie au efectuat până în prezent 4400 ore de voluntariat la construcţia locuinţelor pentru familiile defavorizate din 9 comunități: Bechet (Dolj), Rădăuţi (Suceava), Bălteşti (Prahova), Oarja (Argeş), Moineşti (Bacău) Dej (Cluj), Medgidia (Constanţa), Beiuş (Bihor) şi Apahida (Cluj). Astfel 30 de familii defavorizate din toată țara au primit sprijin din partea angajaților Europharm Distribuție.

Prima casă la care voluntarii Europharm Distribuţie au contribuit cu ore de voluntariat este pentru o familie din Bechet, Dolj, în iulie 2009. Voluntarii au construit și ridicat pereții casei pe fundație, timp de 2 zile. Aceleași lucrări de construcție le-au efectuat în octombrie anul trecut la Habitat Rădăuți și pe șantierul din Bălțești, Prahova. La acesta din urmă voluntarii au lucrat cot la cot cu o familie de romi care avea nevoie urgentă de o locuință decentă.

În 2010, primul șantier Habitat care a găzduit o echipă din partea Europharm Distribuție, a fost cel din Oarja, acolo unde voluntarii au izolat la exterior una dintre locuințele aflate în construcție pentru o familie nevoiașă din comunitate. 2 echipe de angajați Europharm au lucrat apoi pe șantierul Habitat din Comănești, la fundația a două locuințe.

În luna iunie a acestui an, în paralel, angajații Europharm au ajutat 2 familii din comunitățile Beiuș, Bihor și Medgidia, Constanța. În comunitatea bihoreană echipa a turnat fundația unei locuințe și a zugrăvit interiorul unui centru de zi pentru copiii proveniți din familii defavorizate. În aceiași zi o altă echipă lucra la finisajele de exterior ale unei case din Medgidia.

În Dej, Cluj, voluntarii au asamblat și montat pereții locuinței Habitat care a făcut viața mai ușoară pentru încă o familie defavorizată din județul Cluj.

Luna trecută, angajații Europharm au revenit pe șantierul Habitat din Oarja unde au lucrat la confecționarea armăturilor de metal, realizarea cofrajelor și turnarea betonului necesare unei fundații iar luna aceasta au lucrat în județul Cluj, în comuna  Apahida, unde au confecționat  bolţarii pentru o fundaţie nou creată.

"Acum avem şi noi o bucătărie adevărată cu aragaz şi apă curentă. Datorită oamenilor care au venit rând pe rând și ne-au dat din timpul lor. Care au lucrat alături de noi. Și mă bucur cel mai mult când mă gândesc la cele două fete ale noastre, că au de-acum casa lor iar Maria, care are 6 ani, va crește într-un loc primitor și cald unde acum se joacă şi mai târziu va învăţa." a afirmat Viorica Stăvaru din Bechet, beneficiar.

„Responsabilitatea socială a devenit atât o așteptare a angajaților companiei noastre cât și a societății. Puterea exemplului cât și experiențele împărtăşite au cultivat sentimentul că trebuie să întoarcem contribuţia noastră societăţii din care facem parte.

Suntem mândri că angajaţii Europharm Distribuţie au îmbrăţişat din tot sufletul acest proiect şi au adus aportul în construirea unei comunităţi mai sănătoase.

Obiectivul companiei dar şi al angajaţilor este să devenim lideri atât în piaţa de distribuţie de medicamente prin activităţile curente specifice business-ului dar şi prin acţiunile de voluntariat şi implicare socială.

Numai combinând aspectele de dezvoltare individuală şi de echipa cu elemente de implicare socială putem contribui la formarea unei echipe puternice dar şi a unui comunităţi mai sănătoase" - spune Margareta Mareş, Director General Europharm Distribuţie.

Misiunea Europharm exprimata prin Lider la 360 de grade se traduce si prin implicarea sociala activa in viata societatii, implicarea in comunitate  prin oameni si prin resurse materiale, astfel incat sa dea inapoi o parte din beneficiile pe care le are prin activitatea derulata.

Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit dedicată eliminării condiţiilor improprii de locuit şi lipsei de adăpost din întreaga lume. Materialele şi banii provin din donaţii iar munca este făcută cu voluntari. Cei care beneficiază de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinţă trebuie să muncească la construcţia casei lor şi a celorlalţi aflaţi în nevoie. Locuinţele Habitat sînt simple, decente şi sănătoase dar mai ales uşor de construit.

Mai mult de 1600 de familii din România au beneficiat pînă acum de sprijinul asociaţiei Habitat for Humanity.

Impreuna cu companii-partener, Habitat for Humanity si-a asumat misiunea de a da o noua sansa pentru integrarea sociala si ridicarea nivelului de trai al unor familii care traiesc la limita subzistentei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite