Piteşti: Campionat internaţional de lupte la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, de viner până duminică, Piteştiul reprezintă caopitala mondialşă a luptelor greco-romane şi libere. Sala Sporturilor, proaspăt înnoită cu parchet de calitate găzduieşte Tur­neul Internațional de Lupte Gre­co-Romane și Libere - Memorialul Ion Cornianu, una dintre cele mai prestigioae competiţii de acest gen din Europa.

Acest concurs este ca o ultimă "probă" de forţă pentru sportivii care vor participa la Campionatul Mondial pentru Seniori ce va avea loc la Moscova, în această toamnă.

Concurenţi din 20 de ţări

La competiţie vor lua parte sportive din 20 de ţări, printre care Spania, SUA, Scoția, Elveția, Ungaria, Austria, Israel, Canada, Franța, Grecia, Croația, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Egipt și Nigeria. Turcia are cea mai mare delegaţie, de 28 de sportive, dar nici Italia şi Germania nu au venit cu mai puţin de 23 de luptători.

În concurs vor intra şi patru reprezentanţi ai Argeşului: Răzvan Motoi, de la Câmpulung şi trei piteşteni, Mihai Bițoiu, Emanuel Șerban, Augustin Ilie. Toţi sunt junior şi au intrat în concurs împotriva seniorilor. Organizarea concursului a căzut în sarcina Federației Române de Lupte, care răspunde de lotul național de juniori și de Centrul Olimpic de Pregătire de la Pitești, în colaborare cu șeful DJS Argeș, Flavius Panțurescu, și directorul Sălii Sporturilor, Florean Vișan.

Nota 10 la organizare

"Am primit nota zece la organizare, atât de la delegaţiile străine cât şi de la oficialităţi. Participanţii sunt de la an la an, mai mulţi. La prima ediţie au venit 7 ţări, iar acum avem 20, la a şaptea ediţie.", spune Mihai Boţilă, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Lupte.

În total, se vor lupta 320 de sportivi, competiţia propriu-zisă începând în această dimineaţă. Pentru acest consurs internaţional, autorităţile s-au dat peste cap şi au reuşit să schimbe parchetul din sala Sporturilor, cel dinainte fiind deteriorate puternic şi foarte vechi. Şi saltelele de lupte sunt absolute noi, astfel încât concursul de la Piteşti porneşte sub auspicii bune. Tot ce mai rămâne de făcut este ca sportivii noştri să obţină medalii în această competiţie.

"Pentru Argeş şi pentru Piteşti această competiţie este ceva deosebit,, iar anul acesta organizarea a fost foarte bună. Nici sportive nu au dezamăgit vreodată, ei aducând an de an rezultate. De fapt, Piteştiul este unul dintre centrele de mare imortanţă pentru acest sport, aici antrenându-se lotul olimpic de lupte ", spune Flavius Panțurescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite