Piteşti: Căminul i-a devenit iglu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vecinele credeau că femeia e în vizită la copii
Vecinele credeau că femeia e în vizită la copii

O femeia a degerat în propria locuinţă. Aceasta oprise repartitorul de căldură pentru a nu plăti mult la întreţinere.

Incredibil! O femeie a degerat în propria locuinţă. Aceasta a suferit un accident vascular cerebral şi a căzut pe podeaua rece, unde a fost găsită de fiii săi cu degerături la mâini şi picioare.


Lucica Diaconescu, de 63 de ani, din Piteşti se zbate acum între viaţă şi moarte la secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. “A fost adusă în comă după ce a suferit un accident vascular cerebral. Avea degerături la degetele de la mâini şi picioare. Suntem rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire”, a declarat dr. Luminiţa Galbenu, medic de primar la ATI.


Femeia locuia singură într-un bloc din cartierul Negru Vodă. Era văduvă de trei ani şi se pensionase pe caz de boală, având probleme cu inima, după ce lucrase o viaţă întreagă la fabrica Textila din Piteşti. 


Vecinele au crezut că e la fiii săi
Vecinele Lucicăi Diaconescu nu mai ştiau nimic de ea de câteva zile. Acestea au sunat la femeie la uşă, dar cum nu le-a răspuns nimeni, s-au gândit că e în vizită la cei doi fii sau la sora sa.


“Era o femeie blândă, liniştită, gosodină. A stat şase ani cu soţul paralizat şi de când a murit el locuia singură. Trăia dintr-o pensie de 500 de lei şi se descurca singură cu toate. Din când în când mai oprea repartitorul, să nu consume mult, zicea ea.”, ne-a spus Georgeta Costache, de 74 de ani, vecină cu victima.


Oprea căldura ca să nu consume mult

Femeia era econoamă şi îşi dârmuia cu atenţie fiecare bănuţ. Asta o dovedeşte şi facuta mică la întreţinere pe care o avea, de doar 106 lei. Cel mai probabil, Lucica Diaconescu a oprit căldura, i s-a făcut rău şi a zăcut câteva zile inconştientă,  în frig, pe podeaua rece, până când a fost găsită de rude.
Apartamentul său nu era izolat termic şi nu avea nici geamuri de termopan care să menţină temperatura.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite