Piteşti: Bucătari din mai multe ţări se vor întrece la Cornul Vănătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de bucătari vor participa la "Cupa Argeşului"
30 de bucătari vor participa la "Cupa Argeşului"

Delicatese care mai de care, mâncăruri fine, demonstraţii de măiestrie gastronomică, toate se vor găsi în perioada 6-7 octombrie, la Cornul Vănătorului, din Pădurea Trivale.

Competiţia Internaţională Gastronomnică Cupa Argeşului, aflată la cea de-a patra ediţie este organizată de Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Piteşti, împreună cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.

La acest eveniment vor participa o serie de personalităţi ale domeniului culinar, printre invitaţii de onoare numărându-se şi maestrul Dumitru Burtea, Preşedintele de Onoare al ANBCT România, alături de maestrul Vătafu Gheorghe, membru de onoare al aceleiaşi asociaţii. Inviţaţi speciali ai evenimentului sunt unii dintre cei mai cunoscuţi bucătari români: Ştefan Bercea (preşedinte al ANBCT , Petrişor Tănase, Cerasela Lungu, Cornelia Ghişoi, Silviu Scornea şi Costel Ungureanu.  

La competiţia culinară vor lua parte bucătari şi cofetari din Serbia, republica Moldova, Bulgaria şi Franţa, unele dintre ţările cu tradiţie în acest domeniu. "Este o onoare pentru noi să oraganizăm avcest eveniment. Sperăm să se bucure de succes aşa cum s-a întâmplat şi şa ediţiile anterioare şi vă aşteptăm să degustaţi delicatesele noastre", spune Liviu Iliescu, gazda evenimentului. Cei prezenţi vor avea ocazia să guste din produsele culinare preparate în cadrul concursului, să deguste din băuturile autentice tradiţionale şi se vor delecta cu un spectacol susţinut de ansamblul folcloric "Dorul" şi Orchestra "Doina Argeşului", care vor susţine recitaluri pe parcursul evenimentului.

Astăzi, în jurul prânzului, gazda evenimentului, Complexul Turistic Cornul Vânătorului punea la punct ultimele detalii organizatorice. Au fost aranjate mesele şi ustensilele cu care marii bucătari vor încânta simţul olfactiv şi papilele gustative ale participanţilor. Mâine, începând cu ora 9.30, va avea loc primirea invitaţilor, urmând ca prezentarea tuturor produselor să se facă la standurile expoziţionale începând cu ora 10.00.

Simpozion pe teme turistice

 În acelaşi timp, se va desfăşura în salonul „Regal" simpozionul cu tema „Promovarea turismului în judeţul Argeş". Acesta îşi propune prezentarea proiectelor turistice, care s-au desfăşurat şi se vor desfăşura în judeţ. "Judeţul Argeş trebuie să devină o destinaţie turistică atractivă pentru toate categoriile de turişti, şi prin acest simpozion se doreşte conştientizarea potenţialului natural al acestei zone", spune Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Tot mâine, între orele 12.00 şi 14.00, bucătarii vor trece la treabă, şi vor găti preparate calde, la ceaun, disc şi grătar, spre deliciul participanţilor care vor avea voie, la final, să deguste toate mâncărurile. Seara, bucătarii care au reuşit să gătească cele mai arătoase şi gustoase preparate, vor fi  premiaţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite