Piteşti: Big Brother va supraveghea oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camere de supraveghere la semafor
Camere de supraveghere la semafor

Ochiul vigilent al poliţiştilor va supraveghea acum fiecare mişcare din Piteşti. Camere video vor fi montate pe principalele artere de circulaţie şi în locurile aglomerate pentru creşte gradul de siguranţă al piteştenilor.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a propus Consiliului Local un proiect de monitorizare a oraşului prin camere de supraveghere montate pe principalele artere de circulaţie şi în locurile aglomerate. “Monitorizarea va fi făcută atât de Inspectoratul de Poliţie, cât şi de Poliţia Comunitară, care deja supraveghează stadionul şi unele pieţe.”, a declarat comisarul şef Nicolae Dumitru, inspectorul şef al IPJ Argeş.


Proiectul “Big Brother” a fost demarat în anul 2005, dar până acum nu a primit aprobarea Consiliului Local. “Până acum nu am avut suficient de bine analizate locaţiile de amplasament, dar anul acesta sperăm să se aprobe. Aş zice că e un lucru bun şi nu atentează la niciun fel de intimidate. Camerele sunt cei mai buni martori la infracţiuni.”, crede consilierul local Cornel Ionică.


De aceeaşi părere este şi consilierul local Florin Gardin: “Este un lucru bun pentru că avem atâtea cazuri de comportament necorespunzător şi este foarte bine să fie monitorizate. În centrul oraşului ar fi bine să se monteze, pe străzile principale şi pe exteriorul instituţiilor, apoi să se meargă spre cartiere.”


Costurile unei astfel de investiţii se ridică la 700.000 de lei. Poliţia a identificat 24 de puncte fierbinţi unde trebuie amplasate camere video performante, capabile să mărească imaginea pe fizionomia infractorului sau pe numărul de înmatriculare al maşinii. Arterele principale – Bulevardele Fraţii Goleşti, I.C. Brătianu, zona Podul Viilor şi locurile cu afluenţă mare de persoane vor primele unde se vor monta sistemele de supraveghere, dar şi în alte zone unde au loc infracţiuni în mod constant.


“Vom monitoriza autoturismele care trec prin zonă şi vom putea depista cu uşurinţă o maşină dată în urmărire sau care a fugit de la locul accidentului şi o vom bloca în trafic. De asemenea, vom identifica persoane care se sustrag cercetărilor sau sunt căutate pentru diferite fapte de natură penală.”, explică subinspectorul Robert Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite