Piteşti: Bănci amendate de OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş au desfăşurat, o acţiune tematiă la bănci.  S-a verificat cum este respectată  Legea privind dobînzile şi comisioanele percepute clienţilor.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate abateri la 6 operatori economici, fiind date 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 amenzi în valoare totalã de 115.000 lei.

Au fost verificate şapte bănci, la şase dintre acestea constatându-se abateri de la legislaţia în vigoare: Ită ce nereguli au găsit inspectorii OPC: nerespectarea obligaţiei de a avea comisionul de analiză dosar şi pe cel unic în sumă fixă pentru toate contractele de acelaşi tip; nerespectarea obligaţiei de a calcula dobânda penalizatoare ca procent fix aplicat la sumele restante aferente principalului şi comisioanelor; nerespectarea obligaţiei legale de a nu aplica dobânda penalizatoare la dobânzi restante; nerespectarea prevederilor legale privind dreptul de rambursare anticipată în condiţiile OUG 50/2010, modificat prin Legea 288/2010.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite