Piteşti: Autorităţile ne anunţă din timp: nu sunt bani pentru deszăpeziri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu mai sunt bani pentru deszăpeziri  foto: Loredana Dascălu
Nu mai sunt bani pentru deszăpeziri foto: Loredana Dascălu

Iarna bate la uşă şi autoritţile trebuie să se pregătească pentru sezonul deszăpezirilor. Dacă natura va aduce ninsori abundente ca anul trecut, judeţul Argeş ar putea avea probleme serioase pentru că nu mai sunt bani pentru deszăpeziri. Cel puţin asta ne anunţă de pe caum autorităţile judeţene.

„E posibil ca anul ăsta să nu avem bani de deszăpezire. Avem jumătate din banii de anul trecut neplătiţi. 28 de miliarde (n.r. - 2,8 milioane lei) din banii pentru drumuri ne-au fost anulaţi, la mutarea de fonduri şi la reducerea de fonduri de peste 50%. Este foarte posibil să nu avem bani pe anul ăsta pentru deszăpezire", a spus preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu.

Dacă iarna nu ia autorităţile prin surprindere aşa cum s-a tot înrtâmplat de mulţi ani încoace, atunci există un alt motiv pentru care vom circula cu greutate şi vom rămâne blocaţi între nămeţi: lipsa banilor. Aşa că, se aplică legea junglei şi fiecare se va descurca pe propriile puteri, în vreme ce pisica este aruncată din curtea Cj la Guvern şi de la Guvern la CJ. În pierdere ies cetăţenii, desigur. „Se va descurca fiecare cum poate! Guvernul nu avea voie să ne reducă bugetul. Ne putea spune cel mult să nu mai cheltuim la material şi să mutăm la investiţii. Ei ne-au luat din tot bugetul, nu am putut muta fondurile de la un capitol la altul. Pur şi simplu, ei au luat banii din bugetele locale, le-au mutat la nivel central şi, de acolo, vedeţi cum i-au mutat", a mai spus Nicolescu, apreciind că autorităţile judeţene nu sînt pregătite în acest moment din punct de vedere financiar să înceapă licitaţiile pentru contractarea lucrărilor de deszăpezire care vor fi necesare. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite