Pitești: Atenție la furturile din mașini!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş prin poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate vor continua în această perioadă activităţile din cadrul proiectul de prevenire a furturilor din autoturisme.

Scopul acestor acţiuni este de a conştientiza proprietarii de autoturisme asupra riscurilor la care se expun lăsându-şi maşinile neasigurate şi bunuri tentante la vedere. Aceasta deoarece numai în luna mai la nivelul municipiului Piteşti au fost constatate 17 furturi din autoturisme, cele mai multe dintre acestea pe raza secţiilor 2 şi 1 poliţie. Majoritatea furturilor au fost comise în weekend, iar ca mod de operare folosit, forţarea încuietorii. S-a constatat că autorii au preferat cu predilecţie bunurile electronice precum radio CD-urile şi bunurile lăsate la vedere.Poliţiştii transmit câteva recomandări pentru a preveni furturile din autoturisme. Încercaţi, în măsura posibilităţilor, să dotaţi autoturismul cu alarmă. Cheltuiala va fi mai mică în comparaţie cu prejudiciul cauzat de o spargere. Faţa detaşabilă a casetofonului este indicat să fie luat din autoturism, pentru a elimina şi această tentaţie. Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, apartură electronică, acte, genţi  diplomat, borsete, poşete sau telefoane mobile. Atenţie la banii pe care îi aveţi la dvs. Hoţii urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă şi aşteapăt doar un gest de neglijenţă pentru a acţiona. De aceea, nu lăsaţi banii în maşină, nici măcar pentru câteva minute!


                  Pe lângă acestea, vă invităm să ţineţi seama şi de următoarele recomandări: Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi doar câteva minute. Hoţii au nevoie doar de o clipă pentru a sustrage bunuri din interiorul maşinii. Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, documente ale maşinii, ale firmei sau înscrisuri de valoare. Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat complet întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.


Atenţie! Chilipirurile oferite spre vânzare în afara magazinelor autorizate, ca de exemplu casetofoanele, sistemele GPS, detectoarele radar, capace de roţi, alte accesorii auto pot fi produsul furturilor comise. Nu cumpăraţi astfel de obiecte, pentru că astfel îi „sprijiniţi” pe infractori şi este posibil ca următorul obiect furat şi oferit spre vânzare să provină chiar din maşina dumneavoastră. De asemenea, atragem atenţia că în conformitate cu Codul Penal, infracţiunea de tăinuire se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani. În cadrul proiectului de prevenire a furtului din maşini, organizăm periodic astfel de acţiuni. Avem convingerea că într-un final cetăţenii vor întelege mesajul nostru şi anume că acţionând responsabil şi nelăsând la vedere bunuri de valoare pot contribui la scăderea infracţionalităţii. Contăm pe o reacţie responsabilă a cetăţenilor pentru că dânşii sunt partenerii noştri reali în demersul de prevenire a criminalităţii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite