Piteşti: Aproape 9000 de tone de gunoi, producţia lunară a argeşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului din Argeş a făcut o statistică a tonelor de gunoaie "produse" lunar în Argeş.

Astfel , argeşenii au produs lunar 8958 de tone de gunoi, iar agenţii economici alte 30.047 de tone. Piteştiul, Câmpulungul şi Curtea de Argeş sunt cele mai mari "producătoare" de deşeuri, desigur şi din cauza numărului de locuitori, iar cele mai reduse cantităţi au fost strânse în oraşele mici (221 de tone la Costeşti şi 200 de tone la Topoloveni) şi comune.

Din punct de vedere al structurii deseurilor, judeţul nostru  a generat 7,6 tone de deşeuri spitaliceşti, 4.964 de tone de deşeuri din lemn, 13.884 de tone de fier vechi, 453 de tone de deşeuri din hârtie şi carton, 45 de tone de ulei uzat, 28 de tone de anvelope uzate, 236 de tone de mase plastice, 49 de tone de PET-uri şi 1.428 de tone deşeuri industriale periculoase, toate neutralizate.

În ceea ce priveşte depozitarea corespunzătoare însă, Argeşul nu stă foarte bine, cazurile când gunoaiele sunt aruncate în râu, sau pe camp fiind semnalate frecvent.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite