Piteşti: Apartamente şi terenuri din Piteşti vândute de bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cine studiază ofertele de pe piaţa licitaţiilor organizate de bănci, poate obţine apartamente şi terenuri la preţuri cu mult sub cel al pieţei. Desigur că nu este chiar atât de simplu, pentru trebuie îndeplinite o serie de condiţii.

Numai pentru Piteşti şi împrejurimi, există câteva asemena "oferte" de terenuri, case şi apartamente scoase la vânzare de diverse bănci pentru recuperarea unor datorii. Licitaţiile pentru ele se organizează în lunile iulie şi august.

Condiţii pentru a participa la licitaţie

Cine doreşte să cumpere o asemena casă trebuie, mai întâi să transmit executorului judecătoresc o ofertă de cumpărare. În contul băncii care organizează licitaţie trebuie depusă o sumă care ar reprezenta 10% din valoarea preţului de pornire al licitaţiei, aceasta ar fi o altă condiţie. Suma se recuperează dacă nu veţi câştiga licitaţia, dar trebuie să faceţi o altă solicitare adresată tot executorului. În cazul în care casa scoasă la vânzare nu este adjudecată, se va organiza o altă licitaţie, cu obligativitatea de a porni cu un preţ cu 25% mai mic. O altă problemă ar fi faptul că, dacă proprietarul bunului licitat face rost de bani şi achită datoria, licitaţia se anulează.

Vile şi pensiuni vândure de bănci

Unii au încercat să facă afaceri, dar criza a lvoit şi nu au mai putut achita creditele din bancă. Aşa că, singura soluţie, este chiar vânzarea "afacerii" de către bancă. BRD vinde o pensiune cu demisol, parter, etaj şi mansardă, finisată. Construcţia este dotată cu reţea de alimentare cu energie electrică pentru iluminat, reţea de alimentare cu apă, canalizare cu fosă septică, iar încălzirea se face cu centrală termică proprie pe combustibil solid. Imobilul a fost dat în folosinţă în anul 2008. Suprafaţă teren: 503 mp, comuna Arefu, Căpăţâneni Pământeni. Licitaţia porneşte de la  198.000 de euro. Piraeus Bank vinde  o casă de locuit şi teren situate în zona rezidenţială, la ieşirea din Piteşti, punct Papuceşti, com. Moşoaia. Suprafaţă construcţie 216 mp, cu parter şi mansardă şi suprafaţă teren 1692 mp. Vila, care are toate utilităţile, dispune şi de piscină. Nu s-a  anunţat preţul de pornire.

Alte bunuri licitate în lunile iulie-august:

Alpha Bank scoate la licitaţie un apartament în Piteşti pe str. Exerciţiu. Are 2 camere şi o suprafaţă de  49 mp. Preţul de pornire al licitaţiei este de 155.292 lei.

BRD scoate la vânzare un teren din Piteşti, situat la aproximativ 200 m de staţia de betoane Holcim din Piteşti, str. Depozitelor, nr. 10s (558.250 EUR). 

Banca Românească vinde un apartament de patru camere, pe strada Constructorilor, din Piteşti, pentru recuperarea sumei de 4.909 euro. Preţul de pornire este 52.000 euro.

OTP Bank  licitează un apartament cu 2 camere de 49 mp, situat pe str. Viilor, bl. D9. Preţul de pornire al licitaţiei este de 151.000 lei.

Firme cu datorii "executate" de bănci

SC Smart Trading SRL Ştefăneşti  este pe cale să piardă un apartament 2 camere, de 35 mp, situat în cartierul Trivale, pe aleea Papuceşti. Datoria acestora la bancă, mai exact la ProCredit Bank, a fost de 153.000 lei. Reffeisen vinde şi ea la licitaţie un - Teren 3.300 mp în cartier Prundu Mic, Piteşti. Proprietatea se împarte în 2.260 mp, curţi construcţii şi 998 mp livezi. Pe teren este atelierul de tâmplărie PVC, care include şi birouri. Preţ vânzare: 461.400 lei, fără TVA. Bunul este vândut ca urmare a executării societăţii Service Iulică, proprietarii având, iniţial, o datorie 294.500 de lei. O altă firmă care poate să piardă o proprietate în contul unor datorii la bancă este Lira Tour Travel. Datoria este de 101.000 lei, iar bunul scos la licitaţie de către Reiffeisen este o garsonieră  Garsonieră, 14,54 mp, situată în cartierul Războieni, Piteşti, preţul de pornire fiind de 24.000 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite