Piteşti: Animale noi la Grădina Zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caprele Camerun şi Muflonul au fătat la Zoo. Şase ieduţi şi un pui de muflon sunt cei mai mici membrii ai parcului zoologic din Pădurea Trivale. Animăluţele s-au născut pe rând, în ultima lună şi pot fi văzute de oricine vine în vizită la Grădina Zoologică.

În această dimineaţă zeci de piteşteni se aflau în vizită la Grădina Zoologică. Aopiii au avut ocazia să vadă animale noi la Grădina Zoologică din Piteşti. Şase ieduţi Camerun, patru masculi şi două femele, dar şi un pui de muflon sunt cele mai noi atracţii care pot fi văzute în parcul cu animale din Pădurea Trivale. Animăluţele s-au născut începând cu 15 martie şi sunt toate sănătoase şi vioaie.


“Trei capre Camerun au fătat fiecare câte doi iezi, patru masculi şi două femele.Unul este maroniu deschis, o ieduţă maro cu negru, iar restul sunt gri. O pereche sunt fătaţi de Izvorul Tămăduirii şi i-am botezat Izvoru şi Tamara. La ceilalţi nu ne-am hotărât încă la un nume. Ţinem cont de ziua când s-au născut, luăm la rând numele salariaţilor sau dacă îi strigă copiii în vreun fel, aşa le rămâne numele.”, spune şefa Grădinii Zoologice, Nuşa Popescu.


În martie au venit pe lume şi patru purceluşi vietnamezi, iar joia trecută un pui de muflon. Puiul este mascul, are blana maro deschis şi are aproximativ un kilogram şi jumătate greutate. Este viguros, agil şi rapid, astfel că la doar două ore de la fătare, s-a ridicat în picioare.


Copiii vor să ia animăluţele acasă
Copiii sunt încântaţi de noii membri ai Grădinii Zoologice şi se înghesuie să-i vadă mai de aproape.
“Sunt foarte frumoşi şi jucăuşi, mai ales ieduţii. Ţopăie de colo-colo. Mi-ar plăcea să iau unul acasă, să mă joc cu el şi să-l mângâi”, ne-a spus Mihaela, de 6 ani.


Grădina Zoologică din Piteşti este în continuă creştere şi extindere. Luna viitoare va mai avea un membru nou, şi anume un ponei. O femelă mai în vârstă este gestantă şi trebuie să fete, fiind închisă deoarece necesită o atenţie specială şi o alimentaţie mai uşoară. Şi lamele şi bivolii s-au împerecheat, iar din septembrie până în luna noiembrie trebuie să fete puiuţi. În curând, animalele vor trece de la hrana uscată, din iarnă, la cea verde.


O altă specie de maimuţe va veni în anul acesta
“Aşteptăm alte fătări la grădinile zoologice din ţară ca să începem negocierile. Anul acesta vrem să finalizăm amplasamentul pentru maimuţe şi obiectivul nostru este să aducem o femelă pentru masculul pavian cu mantie şi o pereche din altă specie de maimuţă. În acest sens suntem în negocieri cu Ploieştiul şi Ungaria. ”, a declarat Nuşa Popescu, şefa Grădinii Zoologice din Piteşti.


Şi volierele cu păsări sunt o altă atracţie pentru vizitatori. Vineri, de exemplu, la Grădina Zoologică din Piteşti au fost peste 900 de vizitatori, printre care şi grupuri de elevi din Bucureşti şi Călăraşi, dornici să vadă animalele de aici.

Tarifele de la Grădina Zoologică Piteşti:
adulţi – 3 lei; copiii, studenţi şi pensionari – 2 lei; grupuri mai mari de 10 persoane – 1 leu.Grădina Zoologică este deschisă marţi până duminică de la 10.00 la 19.30.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite