Piteşti: Andrei Grigore estecel mai tânăr ciclist din concursurile argeşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Grigore este pasionat de ciclism
Andrei Grigore este pasionat de ciclism

Are doar 12 ani şi este cel mai tânăr ciclist din Argeş care a avut curajul să participe la o cursă grea, pe un traseu extrem de ficil. La Argeş Winter Race a reuşit să termine cursa, i-a fost foarte greu, dar i-a plăcut şi a decis să participe la cât mai multe competiţii de ciclism din Argeş.


Andrei este un copil inteligent şi nu e nevoie de prea mult timp să-ţi dai seama. Iubeşte ciclismul şi sportul în general, mersul pe bicicletă fiind principalul său hobby. Mai are şi altele, dar ciclismului acordă cea mai mare atenţie.


Vrea să devină avocat
Deşi este îndrăgostit de bicicletă, nu vrea să facă din acest sport o meserie. Preferă ca bicicleta să rămână doar un hobby căruia îi acordă atenţia cuvenită. Cât despre viitoarea meserie, s-a gândit deja ce vrea să devină, chiar dacă este doar în clasa a VI-a. Desigur că s-a consultat şi cu mami  în luarea acestei decizii şi pare de neclintit când spune că vrea să se facă avocat. „Nu vreau să fac din ciclism o meserie. Îmi dau seama că e mai bine să rămână doar un hobby, cât despre meserie, am dicutat şi cu mami, şi voi alege să devin avocat”, spune Andrei.


A dat 300 de euro pe bicicletă

Chiar dacă mama lui Andrei s-a plâns putţin că acest hobby al fiului este cam costisitor, totuşi îl susţine şi înţelege nevoia băiatului de a face ceea ce-i place, mai ales că această pasiune a lui Andrei este şi una foarte sănătoasă. „Mami e de acord cu ciclismul pentru că fac sport şi asta îi place. La început s-a plâns ea puţin că ar fi cam costisitoare pasiunea mea, dar până la urmă a acceptat”, spune băiatul. A avut mai multe biciclete de-a lungul timpului, iar cea pe care a cumpărat-o acum a costat 300 de euro. „Nu ştiam eu exact cam ce să-mi cumpăr şi mi-am luat o bicicletă cam grea. Părinţi mi-au luat-o, dar eu am ales-o. Acum aş vrea să-mi cumpăr una mai uşoară.”, spune tânărul ciclist.


Cântă şi la chitară

Andrei este şi o fire sensibilă la frumos, îndrăgeşte muzica, a studiat chitara clsică la Şcoala Populară de Arte din Piteşti şi a susţinut mai multe recitaluri în Piteşti. Chiar dacă şi chitara îi este foarte dragă, parcă tot plimbîările cu bicicleta îi plac mai mult. „Îmi place muzica folk, „Pasărea Colibri” în special. Am făcut trei ani de chitară clasică la doamna profesoară Mariana Badea şi studiez şi acum tot cu dânsa”, spune Andrei. Cât despre competiţii muzicale, Andrei a obţinut premiul special al juriului la concursul „Speranţe Argeşene”, de acum un an.

Profil
Data şi loucl naţterii:
5 octombrie 1997. Piteşti
Studii:
Este elev în clasa a VI-a la Colegiu Naţional Liceal „Zinca Golescu”.
Familie: Are o soră, Ioana, cu tre ani mai mare decât el.


Ce-i place:
Bicileta, să cânte la chitară, pe care a studiat-o, câteva seriale de comedie, engleza şi religia. Mâncarea preferată este sniţelul, desigur, cel pregătit de mama.
Ce nu-i place:
Mincinoşii, dar reuşeşte să se detaşeze de ei. Dacă oamenii se comportă urât sau mint, nu-i bagă în seamă. Sunt câteva materii la şcoală care nu-i plac, dar preferă să nu le numească.


Care a fost prima biciletă pe care ai avut-o?
Era bicicleta surorii mele, Ioana. Când ea nu a mai mers pe acea bicicletă, am luat-o eu. Practic, pe acea biciletă am învăţat să merg şi să îndrăgesc acest sport.


Cât timp aloci antrenamentelor la iclism şi pe unde mergi de obicei?
Cel mai bun loc din Piteşti este pădurea Trivale. Pentru că nu am timp când am ore şi teme pentru şcoală, ies mai mult la sfârşit de săptămână şi pedalez.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite