Piteşti: Am testat Dusterul de 13.000 de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă s-a dat startul la plimbări gratuite cu Jeep-ul românesc pe străzile Piteştiului.

GALERIE FOTO: Ne-am jucat cu Duster-ul!

Reporterii „Adevărului de Sear㔓 din Piteşti au testat în această dimineaţă, în premieră argeşeană, Duster-ul de Colibaşi, la Daperom Piteşti, principalul dealer din oraş de autotutisme Dacia Renault. Modelul Laureate 4x2 scos la test-drive, pe motorină, dezvoltă sub capotă 85 de cai putere şi atinge 100 de km la oră în 13,9 secunde.


Cu Dusterul prin gropile din Piteşti


Pe străzile aglomerate din Piteşti însă de abia ajungi să-i dai „a treia“, la o viteză  de 40 de km la oră, astfel că dacă ai norocul să nu-ţi iasă în cale căruţe, TIR-uri sau camioane, poţi străbate la volanul Dusterului un kilometru în 4-5 minute.
Gropile te ajută în schimb să-i testezi calităţile de maşină de teren, şi nu e o surpriză că SUV-ul se impune prin statură şi te cucereşte prin liniile ferme. Dusterul nostru este robust, protector şi pregătit pentru aventura off-road. Cu o lungime de 4,31 m si o laţime de 1,82 m, Dacia Duster afişează dimensiuni compacte.
Gabaritul sau îi permite sa evolueze la fel de bine atât într-un mediu urban cât şi în utilizare off-road. „Este Jeep-ul pe care şi l-ar dori tot românul care nu-şi permite să dea decât 14.000-15.000 de euro pe o maşină de teren“, spune Florin Rădulescu unul dintre piteşteni care au dat năvală în această dimineaţă în curtea showroom-ul de pe strada Depozitelor pentru a admira Dusterului de 13.000 de euro scos la teste.


Vrea maşină ca a lu’ Băsescu


Fericit că va conduce o maşină ca a preşedintelui Traian Băsescu, un alt piteştean curios să vadă de aproape ultimul produs scos pe poarta Uzinei de la Colibaşi a rămas uimit de mărimea portabajului.
„Dacă rabatezi scaunele din spate poţi băga şi schiurile în portbaj. L-am măsurat. Înghite articole lungi de 2.56 metri. Tocmai bine, pentru că acum am unde să- mi bag schiurile când plec la munte. O să conduc aceeaşi maşină ca a lui Băsescu. Este model disel, 4x4 şi am dat pe ea 17.000 de euro. A preşedintelui este roţie, a mea va fi argintie. Aşa au vrut copii mei“, a spus Gheorghe Popa.
Omul mai are de aşteptat însă câteva zile până când va intra în posesia Dusterului comandat.  „Livrările către clienţi vor începe de luni. Până atunci, cei care vor să simtă cum se conduce un Duster sunt invitaţi la showromul nostru. Drive-testele au început de astăzi şi se vor termina duminică, la ora 19.00“, anunţă Pompiliu Neagoe, director de vânzări la Daperom.
Totodată, directorul susţine că cei mai mulţi piteşteni s-au orientat către varianta disel a Dusterului 4x4. „60% dintre comenzile de până acum sunt pentru modelul 4x4 pe motorină. Piteştenii vor maşini puternice, iar preţul este accesibil în comparaţie cu maşinile de teren produse în străinătate”, precizează directorul de vânzări de la Daperom Piteşti, Pompiliu Neagoe.




Are consum redus


Dacia Duster va fi disponibil, în versiunile 4X2 şi 4X4, cu o motorizare pe benzină - 1.6 16v 110 CP, preţuri pornind de la 10.500 de euro, precum şi cu două motoare diesel - 1.5 dCi, de 85 CP (12500 euro) şi 1.5 dCi de 105 CP (12.800 euro). Cu aceste motoare producătorul susţine ca Duster va afişa un consum redus şi un bilanţ ecologic performant având în vedere că versiunile diesel dCi emit sub 140 g CO2/km, în versiunea 4X2 - beneficiind astfel de semnatura Dacia eco² - şi mai puţin de 150 g CO2/km, în versiunea 4X4.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite