Piteşti: 10.000 de sindicalişti argeşeni vor protesta la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 10.000 de protestatari sindicalişti, din judeţul Argeş vor paricipa la acţiunile de protest programate pe 4 martie la Piteşti.

Sindicaliştii au refuzat să se mai întâlnească ieri, la negocierea pe Codul Muncii, cu reprezentanţii Guvernului, considerând că toate aceste încercări sunt sortite eşecului, atâta timp cât nu participă şi confederaţiile patronatelor. Consiliul reunit al celor 52 de sindicate din Argeş, afiliate celor patru mari confederaţii sindicale - BNS, CNSLR Frăţia, CSDR şi Cartel Alfa, s-au întâlnit vineri, la Casa Sindicatelor din Piteşti, unde au stabilit acşiunea de protest împotriva noului Cod al Muncii. Pe 4 martie, adică vinerea viitoare, 10.000 de sindicalişti argeşeni se vor strânge, la ora 11.30, în Piaţa Primăriei, iar de acolo vor porni într-un marş pe Bulevadrul I.C. Brătianu, urmând să se oprească în Piaţa Milea, unde vor participa la un miting, între orele 12 şi 14.

Liderul Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică, ne-a spus că se aşteaptă ca 3.500 de cadre medicale să protesteze vinerea viitoare, fiindcă multe îşi vor lua din liberele pe care le au de recuperat. Asemenea acţiuni de protest se vor organiza în toate judeţele, iar două mari proteste vor fi organizate în Capitală, unul  în momentul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codul Muncii, şi celălalt, când va fi votată moţiunea de cenzură.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite