Piteşti: "Dacia Renault este o investiţie strategică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a mai declarat ieri, la Uzina Dacia, că doreşte menţinerea locurilor de muncă de aici şi că programul Rabla a fost un succes anul acesta.

La sfârşitul vizitei sale de ieri la Uzina Dacia, Emil Boc şi-a arătat sprijinul faţă de conducerea uzinei, care va avea întotdeauna uşile deschise la Guvern.


 “ Pentru România, Dacia Renault este o investiţie strategică atât prin conţinut, cât şi prin locurile de muncă pe care le crează pentru români. Dorim în continuare ca Dacia Renault Piteşti să fie a doua unitate reprezentativă a Renault-ului după Franţa. Este un obiectiv major pe care ni-l propunem ca România să fie, după Franţa, partenerul strategic ca importanţă imediată după ce face Renault-ul în Franţa. “, a declarat premierul.


În cadrul întâlnirii de la Dacia, Emil Boc şi reprezentanţii uzinei au discutat şi despre locurile e muncă şi soarta angajaţilor ai platformei de laMioveni.

“Astăzi am făcut un inventor al principalelor provocări pe care le are Dacia Renault şi vreau să-i asigur în continuare de sprijinul şi susţinerea legală a Guvernului pentru dezvoltarea  Dacia Renault şi pentru proiectele complementare de infrastructură.Ne interesează soarta locurilor de muncă. Sunt 18.000 de locuri de muncă aici. Sunt peste 130.000 de locuri de muncă pe orizontală generate de Dacia Renault şi suntem interesaţi de menţinerea lor în continuare. “, a adugat primul ministru la sfârşitul vizitei sale.

Emil Boc este mulţumit şi de faptul că mai mult de jumătate din maşinile noi care au fost achiziţionate prin programul Rabla sunt româneşti, iar scopul său de a încuraja industria autohtonă a fost atins, prin succesul de care s-a bucurat programul în rândul românilor.


Guvernul ia în calcul şi posibilitatea de a diminua taxa auto, un comitet interministerial purtând discuţii în legătură pentru a veni cu mai multe propuneri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite