Piteşti: Week-end cu cortul la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campingurile vă aşteaptă cu oferte speciale. Drumeţii pe munte, echitaţie, pescuit, privelişti superbe şi aer curat. De asta vă puteţi bucura dacă alegeţi să petreceţi un sfârşit de săptămână la cort în unul din campingurile din judeţ.

Acest sfârşit de săptămână se anunţă a fi unul însorit. Dacă vreţi să scăpaţi de aerul sufocant al oraşului şi să vă bucuraţi de peisajele superbe ale judeţului, puteţi să faceţi o drumeţie cu cortul la munte. În Argeş există mai multe zone special amenajate pentru camping, de unde puteţi alege, care oferă facilităţi turiştilor.


În apropiere de cetatea Poienari, la  aproximativ 40 de kilometri de Piteşti, se află pensiunea turistică Dracula, caare dispune de un camping propriu cu 32 de locuri de cazare. Într-un cadru pitoresc şi plin de istorie vă puteţi caza la una din cele 16 căbănuţe care pot fi închiriate aici cu 60 de lei pe noapte. Preţul include parcare, duş, toaletă şi apă caldă.  La Camping Argeş Dracula puteţi sta şi la cort, tariful fiind de 15 lei de persoană, cu aceleaşi facilităţi. În plus aveţi la dispoziţie loc de joacă, gril, bucătărie, teren de tenis.


Plimbări cu vaporaşul pe Lacul Vidraru
În aceeaşi zonă se află şi pensiunea-popas Micuţul Vrăjitor care dispune de 20 de locuri de cazare în 10 căsuţe cu 2 paturi şi tv prin cablu. Turiştii au la dispoziţie 2 grupuri sanitare, parcare gratuită, grătar de grădină. Tariful de cazare este de 50 de lei pe noapte. În zonă se organizează şi plimbări de agrement cu vaporaşul pe Lacul Vidraru sau plimbări cu trăsura.


Şi Cabana Cumpăna, aflată pe malul stâng al Lacului Vidraru dispune de 26 de căsuţe din lemn cu câte 2 paturi şi un camping de 3000 de mp. Ca să închiriaţi o căsuţă, vă costă 45 de lei pe noapte, iar pentru a instala cortul şi pentru un loc de parcare, veţi plăti 15 lei. Ca posibilităţi de agrement aveţi bărci, şalupe, caiace, biciclete sau hidrobiciclete care pot fi închiriate, plimbare cu vaporaşul sau diverse jocuri în aer liber.


Airsoft la Brăduleţ

Pe valea Râului Vâlsan, în localitatea Brăduleţ, la aproximativ 50 de kilometri de Piteşti, se află satul de vacanţă ecologic “Brăduleţ” care dispune de 12 cabane cu 72 de paturi. Fiecare cabană are câte 2 camere şi dispune de 5-8 paturi. Tariful de cazare este de 20 de lei de persoană pe noapte. Cu 10 lei în plus beneficiaţi în plus de una din facilităţile: pescuit sportiv, traseu cu obstacole, tiroliană sau iniţiere echitaţie. Aici puteţi practica şi airsfot, alături de prieteni.


“Avem unul dintre cele mai mari terenuri de airsoft din ţară care se întinde pe 43 de hectare. Airsoft-ul este varianta asiatică a paintball-ului, numai că bilele folosite sunt de plastic, nu cu vopsea, de calibrul 6 mm. Regula principală este codul onoarei: când eşti lovit trebuie să recunoşti. Nu este la fel de dureros ca paintball-ul şi este mult mai ieftin. Tariful este de minim 50 de lei de persoană pentru 7 ore de joc şi 700 de bile. ”, spune Mihail Stănculescu, administratorul satului ecologic.


În localitatea Cândeşti, comuna Albeştii de Muscel, la aproximativ 80 de kilometri de Piteşti, se află păstrăvăria Brătioara care oferă 3 căbănuţe cu câte două locuri la preţul de 60 de lei pe cabană. În plus aici există şi un camping unde cu 10 lei vă puteţi amplasa cortul. Puteţi pescui aici păstrăv în pârâul Bratia sau puteţi asista seara, la ritualul de hrănire a peştilor, apa fiind zbucuiumată asemenea unui Vulcan, înainte să erupă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite