Piteşti: Vilă şi atelier mecanic mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiu în comuna argeşeană Rucăr azi-noapte. O casă a pierit mistuită de flăcări, sub ochii neputincioşi ai proprietarului.

Nicolae Oprei, tehnician la Ocolul Silvic Piatra Craiului, a rămas fără agoniseala de viaţă după ce focul i-a cuprins casa şi atelierul mecanic din curte.

Familia a fost trezită noaptea din somn, în jurul orei 4 de zgomote puternice. Când a ieşit în curte, proprietarul a fost cuprins de disperare văzând că focul cuprinsese o anexă din gospodărie şi ameninţa să se extindă şi la casă.

Omul a pus mâna pe telefon şi a chemat pompierii, în timp ce restul familiei şi vecinii încercau să stingă incendiul cu găleţi cu apă. Aceştia au fost depăşiţi însă de vlvătaia focului, nereuşind să-i facă faţă.


Aproximativ cinci ore pompierii argeşeni s-au luptat cu flăcările în încercarea de a mai salba ceva din gospodăria rucăreanului. Trei autospeciale cu apă şi spumă au lucrat au lucrat continuu pentru a stinge incendiul.

Flăcările au mistuit tot în calea lor. Din vila cu parter, două etaje şi mansardă au ars mansarda şi nivelul doi, dar şi mobilierul şi aparatura electrocasnică. În plus, o altă anexă din gospodărie, formată din parter care era folosit ca atelier mecanic şi etaj din lemn au ars complet.

Nicolae Oprei a rămas şi fără utilajele pe care le folosea în atelierul mecanic şi anume: elevator, aparat de sudură, maşină de găurit, maşină pentru tâmplărie, unelte şi scule manuale, toate fiind făcute scrum de incendiu.

Ca şi cum toate acestea nu erau de ajuns, focul a cuprins şi autoturismul aflat în curte, un Suzuki Vitara, pe care proprietarul nu a mai apucat să-l salveze din calea flăcărilor.

Pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un tablou de distribuţie suprasolicitat.

În urmă cu câteva luni, la doar câteva case au ars două pensiuni în urma unui incendiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite