Piteşti: Victimele căldurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căldura a pus stăpânire pe judeţul Argeş. Ieri şi astăzi temperaturile au sărit de 35 de grade, zăpuşeala putând fi cu greu suportată de piteşteni.

 Unii dintre ei au găsit diverse metode de a se răcori. În timp ce unii au preferat să meargă la bazin să facă o baie sau să stea la plajă, câţiva copii s-au răcorit bălăcindu-se într-o fântână arteziană.


În această după-amiază a intrat în vigoare avertizarea de tip cod galben de caniculă. Atenţionarea este în vigoare până mâine la ora 18.00, timp în care se vor înregistra temperaturi ridicate ce vor produce un disconfort termic. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar în unele zone chiar şi 37 - 38 de grade Celsius.


Medicii vă recomandă să evitaţi expunerea prelungită la soare, între orele 11 şi 18, să purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise, să beţi zilnic cel puţin 2 litri de lichide, să nu consumaţi alcool şi băuturi cu un conţinut ridicat de cofeină sau zahăr. Este de preferat să consumaţi fructe şi legume proaspete sau iaurturi.


Primele victim ale căldurii deja au apărut, echipajele SMURD ale pompierilor fiind solicitate de ieri până astăzi la prânz să acorde îngrijiri medicale pentru 3 persoane care au leşinat pe stradă din cauza temperaturilor ridicate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite