Piteşti: UPDATE: Tânăra moartă pe Transfăgărăşan era studentă la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu avea niciun act asupra sa, poliţiştii au reuşit să identifice cadavrul ca fiind al Mariei Georgiana Stihhi, o tânără de 26 de ani din Bucureşti, studentă la Medicină în anul VI.

Sâmbătă dimineaţă mai mulţi turişti care s-au oprit să facă poze pe un viaduct de pe Transfăgărăşan au zărit într-o prăpastie cadavrul unei femei. După o operaţiune de recuperare foarte dificilă, în care salvamontiştii au coborât aproximativ 90 de metri pe corzi în râpă, cadavrul a fost aşezat pe o targă şi fixat pe ATV-ul Jandarmeriei pentru a putea fi adus la drumul principal. Deşi nu avea niciun act asupra sa, poliţiştii au reuşit să identifice cadavrul ca fiind al Mariei Georgiana Stihhi, o tânără de 26 de ani din Bucureşti, studentă la Medicină în anul VI.


Maria s-a cazat luni dimineaţă la o familie din comuna Corbeni, prieteni buni cu părinţii săi, pentru a petrece vacanţa de vară la munte şi a admira peisajul din zona Vidraru. Miercuri fata i-a ajutat pe oameni să adune fânul de pe camp, iar joi dimineaţa a plecat de la gazda sa spunând că vrea să viziteze mânăstirile din zonă, însă oamenii nu s-au speriat când nu s-a întors seara acasă.


Nu luase la ea nici telefonul mobil şi nici bani de buzunar. Înainte să plece a completat însă în jurnalul personal că este fericită că a ajuns la munte şi că se simte bine la gazdele ei. De abia după două zile, când au aflat că a fost găsită o tânără căzută într-o râpă în zona Vidraru, care corespundea semnalmentelor fetei şi era îmbrăcată la fel, au mers la poliţie.


Fata a căzut în picioare, după care s-a rostogolit pe panta abrupt, dovadă fiind fracturile deschise de la gleznă şi coastele rupte, evidenţiate în urma autopsiei. Cauza decesului a fost însă o hemoragie internă. “Cauza decesului: este vorba de hemoragie internă survenită în urma unui traumatism toracic şi de membre inferioare.”, a declarat dr. Dan Manu, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş. Acest lucru elimină ipoteza unei crimei, rămânând în picioare cele două variante: sinuciderea sau un accident nefericit.


Trupul neînsufleţit al fetei a fost ridicat de rude ieri după-amiază de la Morga Spitalului Judeţean. Oamenii legii încearcă acum să refacă traseul tinerei şi ultimele ore din viaţa sa pentru a stabili cum a murit.


Gazdele o vorbesc numai de bine pe fată şi spun că era o fire veselă care nu ar fi avut motive să se sinucidă. Ei cred că mai de grabă a fost vorba de un accident.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite