Piteşti: UPDATE: Proprietarul calului din accidentul de pe Autostradă a fost identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (Foto Arhivă)
Accidentul a avut loc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (Foto Arhivă)

Anchetatorii au reuşit să găsească proprietarul calului implicat în accidentul de joi seară de pe autostrada Bucureşti- Piteşti.

Atunci Sorin Mihăilescu, de 25 de ani, din Sibiu mergea spre Bucureşti când în faţă i-a sărit un cal. Tânărul a încercat să evite impactul, dar a lovit animalul în plin. În urma impactului, şoferu, student în Bucureşti la Facultatea de Matematică, şi-a pierdut viaţa. În urma sa, o altă maşină a lovit animalul întins pe asfalt şi a ricoşat în parapet.


Deşi calul nu avea un cip implantat, aşa cum prevede legea, anchetatorii au reuşit să identifice proprietarul. Este vorba de Niculae Mitruleasa, de 60 de ani, din comuna Sprâncenata, Olt. Acesta locuieşte de câţiva ani în apropierea autostrăzii, într-o casă improvizată din carton.

Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi dacă va fi găsit vinovat riscă să petreacă între 2 şi 7 ani după gratii.


“Cercetãrile continuã, pentru a se stabili pe unde a reușit cabalina sã pãtrundã și sã ajungã pe stradã, iar procurorul care instrumenteazã cazul va stabili dacã și firma care se ocupã de administrarea drumului are o parte de vinã sau nu“, a declarat Laurențiu Palaghia, purtãtorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngã Tribunalul Argeș.


Proprietarul calului susţine că animalul a scăpat din grajd. „A scãpat din grajd, eu îl legasem, dar a rupt sfoara și a fugit. Arzã-l focul sã-l arzã, cã a rupt funia!“.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite