Piteşti: ULUITOR: Şocanta poveste a omului care a scăpat după ce s-a luptat cu ursul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un argeşean poate spune că s-a născut a doua oară după ce medicii au reusit să-i salveze viaţa. Acesta a fost atacat de un urs ieri după-amiază, care aproape că i-a scos plămânul din piept.

Un bărbat din comuna Cicăneşti a scăpat cu viaţă după ce a fost atacat de urs. Constantin Badea, de 65 de ani, din satul Onceşti, s-a dus ieri după-amiază la pădure, însă era cât pe ce să nu mai scape cu viaţă de acolo.

Omul era la cules de ciuperci când a fost atacat de un urs, animalul năpustindu-se asupra lui, fără ca omul să mai aibă timp să reacţioneze. Nu se ştie cum a reuşit să se salveze din ghearele sălbăticiunii, însă cu ultimele puteri, Constantin Badea a reuşit să ajungă până acasă.

A venit singur acasă
“A venit singur din pădure până acasă şi atât a apucat să spună <<M-a atacat ursu>>, după care a căzut l-a pământ. A pierdut mult sânge. Fratele meu a sunat la ambulanţă. Avem casa la 500 de metri de pădure. Urşii vin tot timpul în sat, dar nu chiar aşa, să atace oamenii”, ne-a spus băiatul victimei.


Mai mult mort decât viu, bărbatul a fost transportant cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Argeş, acolo unde a fost operat de urgenţă. Timp de două ore, medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să-i salveze viaţa bărbatului.

Medicii nu-i dădeau şanse
“Are multiple plăgi craniene, dar cele mai grave sunt cele de la nivelul toracelui.Practic, un plămân aproape că i-a fost scos din piept. A pierdut foarte mult sânge, iar starea lui este critic încă.”, a declarat aseară dr. Cristina Stocheci, de la Unitatea de Primiri Urgenţe.


După operaţie, victim a fost transferată la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. Doctorii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale bărbatului, mai ales că a pierdut mult sânge, însă în această dimineaţă, acesta se simţea mult mai bine. Ca printr-o minune, bărbatul şi-a mai revenit şi acum poate chiar să vorbească.

Bărbatul e conştient
“Este stabil, respiră spontan, a fost deconectat de la aparate. Este conştient şi chiar comunică. Am dispus însă transferul său cu un elicopter SMURD la secţia de chirurgie toracică a Spitalului Universitar din Bucureşti”, a declarat în această dimineaţă dr. Constantin Ştefan, medic primar chirurg, Spitalul Judeţean Argeş.


Bărbatul le-a povestit medicilor cum a fost atacat de urs.
“Din faţă m-a atacat, când l-am văzut n-am avut ce să mai fac. Era mare cât un viţel de 300 de kile. A sărit pe mine. Dacă venea mai de departe aveam toporu lângă mine, dar aşa n-am mai ajuns la el. M-a pus jos, mi-au pârâit toate oasele pe partea stângă. Am ridicat capu sus şi am văzut că vine gura spre mine. Mi-a luat capul în gură, pe partea  stângă, cu ochiul. Mi-era să nu-mi spargă ochiul.S-a ridicat apoi şi Doamne, am zis, bine că am scăpat. A plecat şi a începu să urle, până nu l-am mai auzit. „, a spus Constantin Badea.


Elicopterul SMURD a aterizat la Piteşti în jurul orei 12.30 şi după ce bărbatul a fost stabilizat, a fost transferat, urmând ca medicii din Bucureşti să îi acorde îngrijirile medicale necesare pentru ca omul să se însănătoşească cât mai repede.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite