Piteşti: Taximetrist fără permis şi cu patru dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dosare penale pe numele unei singure persoane. Este isprava unui şofer din comuna Călineşti, Argeş, care ieri a comis-o din nou. Omul transporta cu maşina proprie, o Dacia Logan, persoane de la Piteşti la Mioveni, fără a avea nici atestat de taximetrist şi nici permis de conducere, când a fost oprit de poliţiştii argeşeni, care i-au întocmit cel de-al patrulea dosar penal.




Lui Cristi Florin Vasile, de 41 de ani, i-a fost suspendat permisul în 2008, în urma unui accident în care a lovit un pieton şi de atunci bărbatul conduce în voie, fără să aibă teamă de poliţişti.


“Ce să fac, să mor de foame, să dau în cap la oameni pe stradă? Am trei copiii acasă. Am făcut accident în mai 2008 şi în 2009 m-am trezit cu dosar penal, că fiica victimei era avocată. Am avut dovadă până acum două luni, dar am întârziat două când a trebuit s-o prelungesc şi nu mi-au mai dat-o. Am rată la maşină, sunt şi bolnav”, spune amărât bărbatul.


Câştigă 15-20 de lei pe zi

Şoferul susţine că soţia sa câştigă doar 500 de lei pe lună şi îi este foarte greu să întreţină familia, mai ales că nu are un loc de muncă. Cu cei 15-20 de lei pe zi pe care îi strange din transportul persoanelor a Mioveni şi înapoi, bărbatul reuşeşte să mai suplimenteze veniturile familiei.


“Am trei copiii, de 7, 9 şi 11 ani. Unuia dintr ei trebuie să-i iau şi tratament că e bolnav, l-au bătut unii să-l tâlhărească Nu am ce face. Am stat două săptămâni acasă şi nu aveam ce da la copii de mâncare.Dacă îmi dau oamenii ceva, bine, dacă nu eu nu le cer. Nu am pus în pericol pe nimeni”, spune bărbatul.


Bărbatul a stat după gratii trei ani de zile pentru furt, fiind închis în 1989 şi are la activ patru dosare penale, unul pentru vătămare corporală din culpă şi trei pentru conducere cu permisul suspendat.


“Conducătorul auto a fost depistat în trafic. Acesta transporta mai multe persoane cu el în autoturism care au recunoscut că l-au plătit. Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, subinspector Robert Radu.


Deşi riscă până la trei ani de închisoare pentru fapta sa, bărbatul spune că asta nu-l va împiedica să revină la taximetrie pentru că altfel nu îşi poate întreţine familia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite