Piteşti: Str. Mihail Lungeanu, jumătate uliţă, jumătate alee de oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fiecare ploaie canalizarea este înfundată şi apa se scurge la temelia blocurilor. Strada pe care locuieşte Cornel Penescu va fi asfaltată doar pe jumătate, până unde se termină vilele. Parcarea blocului D7 bis arată ca după război, cu tranşee pline de noroi şi bălţi cât vezi cu ochii.

De cum intri pe strada Mihail Lungeanu te loveşte un miros puternic de… ţară. Chiar dacă strada se află la marginea Piteştiului, la ieşirea din cartierul Trivale către Grădina Zoologică, aici ai impresia că te afli pe o uliţă de ţară.

La tot pasul întâlneşti balegi de vacă şi mirosul de animale este greu de suportat, mai ales în zilele caniculare. Dacă ai curaj să te încumeţi până în capătul străzii vei fi uimit să vezi că ceea ce putea fi o parcare în faţa blocului D7 bis este un teren plin de noroaie şi bălţi pe care nimeni nu se avântă să-şi bage maşina.


În plus, una dintre casele de pe această stradă este o adevărată crescătorie de vaci, vecinii spunând că în fiecare zi proprietara iese cu 6 bovine la păscut. Întrebată dacă creşte vaci, proprietarea ne-a răspuns: “Am, am! De-aia m-aţi pozat?”


Pe aceeaşi stradă locuieşte şi fostul finanţator al echipei FC Argeş, Cornel Penescu. Şi acesta, ca şi ceilalţi proprietari de vile,  este nevoit să îndure mirosul insuportabil, însă are măcar satisfacţia că drumul care îi trece prin faţa porţii va fi asfaltat, iar în curând va avea şi bordură nouă.


Canalizarea de pe stradă este înfundată

Oamenii care locuiesc în blocurile din capătul străzii Mihail Lungeanu sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât canalizarea este înfundată, iar la prima ploaie apa se scurge la temelia blocului şi în beciuri.


“La fiecare ploaie apa ajunge până la bloc. Canalizarea e astupată şi nu preia apa. E mizerie în faţa blocului, spaţiul verde s-a transformat în coş de gunoi. Eu stau la parter şi nici nu pot să deschid geamul. De miros nici nu mai zic. Seara e concert lacustru de broaşte”, spune nemulţumit Traian Stănescu, de 57 de ani, locatar în blocul D7 bis.


“Canalizarea e înfundată. Am apa în beci de 20 de centimetri”, ne- apovestit un locatar de la parterul blocului D8 bis. 

 

Se asfaltează doar la poarta vilelor
În această dimineaţă angajaţii ADP lucrau de zor cu mai multe utilaje la tasarea pietrişului de pe stradă şi la schimbarea bordurilor, iar în zilele următoare strada va fi asfaltată. Nu în totalitate însă, ci până unde se termină vilele, parcarea din capătul străzii fiind lăsată de izbelişte. Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public spun că zona nici măcar nu intră în planurile lor, locul suportând acum lucrări de umplere şi stabilizare a solului.


„Ne-am bate joc dacă am asfalta acum acea zonă, pentru că terenul încă nu e stabilizat şi solul oricum se va mai lăsa destul. Nu pot să apreciez cam în cât timp vom asfalta şi acolo, tot ceea ce pot să vă spun e că lucrările nu se află încă în programul nostru”, spune Doru Iliescu, director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti .

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite