Piteşti: Secţia ATI de la Pediatrie intră în renovări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia ATI a Spitalului de Pediatrie din Piteşti va intra în reparaţii capitale la începutul lunii următoare pentru a corespunde normelor europene în vigoare.

În această perioadă managementul spitalului împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş întocmesc caietul de sarcini, urmând ca de la începutul lunii octombrie să se demareze procedurile de achiziţie printr-o licitaţie publică. Lucrările vor dura între 30 şi 45 de zile, timp în care pacienţii secţiei de terapie intensivă vor fi transferaţi într-o altă secţie.


“Cei de la ATI vor fi mutaţi pe acelaşi palier, unde acum avem secţia de Chirurgie-Ortopedie”. Aceasta se va restrânge pe etajul I şi ATI-ul va fi mutat acolo. Secţia are 15 paturi, iar la Chirurgie-Ortopedie sunt chiar mai multe”, a declarat managerul spitalului, Florina Gheorghe.


Lucrările la cea mai importantă secţie din spital vor fi de anvergură, suma alocată de la bugetul de stat ridicându-se la 150.000 lei. De aceşti bani se vor înlocui traseele de oxigen şi cele pentru instalaţiile electrice, faianţa de pe pereţi va fi dată jos pentru că nu mai este permisă de normele europene, tavanul fals din metal va fi înlocuit, podeaua va fi acoperită cu linoleum sanitar , grupurile sanitare vor fi rehabilitate şi se vor monta sisteme de detecţie şi avertizare de incendiu şi camere de luat vederi pentru siguranţa copiilor.


În plus şi sala de chirurgie va primi dotări noi. Conducerea spitalului a decis să înlocuiască lămpile sciatice vechi de peste 25 de ani, folosite în timpul operaţiilor , cu altele noi.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite