Piteşti: S-a aruncat pe scări şi i-a acuzat pe poliţiştii că l-au bătut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un piteştean a fost în stare de orice, numai ca să scape de amendă. Ion Cristache, de 44 de ani îi acuză pe poliţişti că l-au bătut şi că i-au rupt mâna când au încercat să-l încătuşeze cu forţa. Bărbatul juca la aparate electronice joi noapte, într-un local din cartierul piteştean Găvana.

O angajată l-a rugat să plece pentru că era trecut de ora închiderii şi nu mai servea băuturi alcoolice. Bărbatul a refuzat, pe motiv că pierduse bani înainte şi de abia acum începuse să câştige la aparate. Femeia a chemat însă poliţia. 


“Un poliţist de la Secţia 4 a venit cu trei mascaţi. Ăia m-au luat de la aparat, le-am zis că stau să-mi iau banii, şi au început să dea în mine.M-au scos  pe jos, mi-au sucit mâna să-mi pună cătuşele şi atuncea, au pus genunchiul pe antebraţ şi mi-au fracturat mâna. Eram cu mâna cu osul ieşit şi m-au dus la secţie şi m-au bătut, mi-au dat cu bocancii în cap”, povesteşte bărbatul care a depus plângere la poliţie.


Ion Cristache recunoaşte însă că era băut şi că s-a opus arestării. Şi medicii confirm că s-a prezentat la spital în stare de ebrietate, însă nu susţin varianta imobilizării forţate. 


 “Din experienţa mea mi se pare destul de ciudat. Se face o afirmaţie cum că această fractură a survenit în urma imobilizării. Orice mişcare de răsucire ar trebui să fie însoţită în această situaţie întâi de luxaţia umărului. Eu mă îndoiesc că este urmarea unei imobilizări forţate, probabil este o altă cauză. „, a precizat dr. Gheorghe Frătoaica, managerul Spitalului Judeţean Argeş.


Poliţiştii susţin că bărbatul i-a întâmpinat cu înjurături şi s-a aruncat intenţionat pe scări, dar a refuzat să primească îngrijiri medicale de la ambulanţa sosită la faţa locului. Varianta lor este susţinută şi de patronul localului şi de chelneriţa care a chemat poliţia, Elena Stanciu.


“Persoana în cauză a încercat chiar să se arunce de la balconul barului respectiv în intenţia de a se autovictimiza şi de a scăpa de sancţiunea pe care urma s-o primească. Individul s-a lansat într-o cădere pe scările localului respectiv, fără a acuza ulterior vătămări.”, a declarat cms şef Mihai Neagoe, şeful Poliţiei Municipiului Piteşti.


Bărbatul nu a scăpat însă de amendă, el fiind acum nevoit să plătească 1000 de lei pentru tulburarea liniştii publice. În plus a mai fost condamnat şi pentru furt, în urmă cu câţiva ani.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite