Piteşti: Reclama la Duster , interzisă în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei sesizări venită din partea asociaţiei “Agir pour l’Environnement”, Juriul de Deontologie Publicitară din Franţa a cerut oprirea difuzării unei reclame la Dacia Duster în care erau menţionate calităţile ecologice ale maşinii.

Asociaţia consideră că sloganul folosit de Dacia Renault pentru a promova Dusterul induce deliberat în eroare consumatorii, grupul fiind prins în flagrant delict de înşelătorie prin folosirea sintagmei “Duster: Un 4x4 respectuos cu mediul”.


În comunicatul publicat pe site-ul Asociaţiei “Agir pour l’Environnement” se precizează că sancţiunea Juriului a constat într-un simplu comunicat şi retragerea reclamei, considerat “prea târziu şi prea puţin”, după ce reclama a circulat mai bine de o lună de zile pe internet.


Aceeaşi asociaţie este de părere că “Dusterul, suv-ul 4x4 de la Dacia, precum şi marea majoritate a maşinilor 4x4 în circulaţie, nu respectă nici mediul înconjurător, nici clima şi nici sănătatea cetăţenilor ”.


Contactat telefonic, Constantin Stroe, vicepre;edinte Automobile Dacia, a declarat că nu ştie de această decieizie. “Nu sunt în ţară, am fost la Bruxelles, acum la Viena. Nu sunt la curent cu această decizie.”. Am încercat să obţinem un punct de vedere al Uzinei Dacia, însă reprezentanţii nu au putut fi contactaţi telefonic.


Stéphen Kerckhove, reprezentant al Asociaţiei “Agir pour l’Environnement” a declarat: “Publicarea unui simplu comunicat pentru a echilibra situaţia este departe de a repara prejudiciul creat. A venit timpul să reformăm sistemul de autoreglare publicitară prin crearea unui organism independent care să acţioneze promt şi care să poată pronunţa adevărate sancţiuni, inclusiv financiare”


Duster emite în medie 159g CO2/km, iar în Franţa emisiile medii ale maşinilor vândute sunt de 133 de grame. La varianta cu morotizare pe benzină, emisiile de sunt şi mai mari: 177g gCo2/km 4X2 şi 185 g pentru versiunea 4X4, iar la diesel noxele sunt mai mici, de 135 de grame.


În acelaşi comunicat, Asociaţia “Agir pour l’Environnement” precizează că trei dintre cele nouă modele diesel Duster nu respect normele Euro, motiv pentru care, comercializarea lor va fi interzisă de la 1 ianuarie 2011.



Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite