Piteşti: Ploaia a stricat sărbătoarea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua internaţională a copilului urma să fie sărbătorită cu mult fast la Piteşti pentru ca micuţii să se bucure de cât mai multe activităţi în aer liber. Ploaia le-a dat însă peste cap planurile autorităţilor de a-i face pe copiii fericiţi.

 Poliţiştii vroiau să-i înveţe pe elevii şcolilor numărul 8, 9 şi 18 câteva manevre de dirijare a circulaţiei în intersecţii, la trecerile de pietoni.

Au fost însă nevoiţi să improvizeze pe coridoarele şcolii o trecere de pietoni din coli albe şi au format  patrule şcolară, care alături de un agent de circulaţie au “dirijat” elevii pentru ca micuţii să înţeleagă importanţa regulilor de circulaţie.


Şi pompierii i-au primit cu braţele deschise pe micuţi şi le-au prezentat autospecialele de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă şi echipamentele de care dispun.  Elevii şcolii numărul 2 au fost foarte bucuroşi când pompierii i-au învăţat să pornească sirenele, astfel că toată curtea ISU Argeş răsuna de chiote de veselie, amestecate cu sunetul sirenelor. La finalul vizitei au înţeles cu toţii că în caz de urgenţă trebuie să sune la 112.


În toate şcolile din Argeş au fost organizate evenimente pentru a sărbători Ziua Copilului, expoziţii de desene şi pictură ale micuţilor, dar şi concursuri, spectacole, vizite la muzeu sau la teatru. Desenele pe asfalt şi activităţile care trebuiau să se desfăşoare în aer liber s-au mutat în clase.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite