Piteşti: Peste 30 de mii de apartamente au rămas fără apă caldă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pierderile  de agent termic pe conducta magistrală au ajuns de la cinci la câteva zeci de tone pe oră. Serviciul Public de Termoficarea decis, în sfârşit, să intervină şi a oprit căldura şi apa caldă în aproape tot oraşul.

Trei sferuri din cele 42 de mii de locuinţe racordate la sitemul centralizat de încălzire au rămas, din aceasată dimineaţă, fără apă caldă şi căldură. Serviciul public de termoficare a oprit furnizarea agentului termic la ora 08.30 după ce conducta magistrală de retur, avariată încă din prima parte a lunii ianuarie, a cedat de tot.

 “Îniţial, pierderile erau de 5 tone pe oră dar acum am ajuns la câteva tone pe oră. Cu mari adaosuri abia am reuşit să asigurăm căldura azi noapte. Dimineţă am sistat furnizarea agentului termic dar mai durează până când vom putea interveni. E nevoie de circa două ore până când ne vom putea începe treaba iar intervenţia va dura alte 5-6 la ore”, spunea, în această dimineaţă, Aurelian Niţă, directorul, Serviciului Public de Termoficare al Municipiului Piteşti estimând că, cel puţin până la ora 23.00, nu va putea  fi reluată furnizarea  agentului termic.  Chiar şi aşa, caloriferele vor începe să se încălzescă abia spre dimineaţă.

 De probleme au scăpat doar piteştenii din cartierele Găvana 2 şi 3 şi jumătate din cartierul Trivale (consumatorii racordaţi la centralele de cartier).

Problema e veche

Din prima parte a lunii ianuarie, aburii groşi tot ies şi ies din gurile de canal de la intersecţia Bulevardului I.C. Brătianu cu strada Maternităţii dăndu-le  bătăi de cap şoferilor care trec prin zonă. Prin perdeaua de aburi sunt nevoiţi să treacă şi pietonii care se duc sau vin dinspre Centrul de Diagnostic şi Tratament. De tot atâta timp, reprezentanţii Serviciului Public de Termoficare au explicat că trebuie să aleagă între a opri căldura şi a face reparaţia, pe de o parte, şi a suporta pierderile până când vremea se va mai încălzi, pe de altă parte. Au ales să mai aştepe, până azi noapte, când magistral n-a mai  rezistat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite