Pitesti: 140 de taximetrişti pirat fac zilnic naveta între Piteşti şi Mioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stau aliniaţi pe Calea Bucureşti, aşteptându-şi clienţii. N-au nicio autorizaţie deşi practică acest gen de taximetrie de ani de zile. Au clienţi din belşug iar afacerea le merge bine. Nu plătesc nicio taxă la Primărie, aşa că au de unde să achite amenzi. Asta dacă nu reuşesc să-i fenteze şi pe oamenii legii.  

De ani de zile autorităţile locale le tot ,,declară război” taximetriştilor pirat. Se pare că armele celor din urmă sunt ceva mai bune pentru că, de plecat,  nu pleacă din zonă. 

 Locatarii sunt revoltaţi
Cei care locuiesc pe Calea Bucureşti se plâng că spaţiile  de pe marginea carosabilului sunt folosite în alte scopuri decât pentru parcare. „Stau grămadă aici iar noi n-avem unde lăsa maşinile. Unde mai pui că-i mai vezi că-şi fac şi nevoile după copaci, pe spaţiul verde. Toată zona miroase ca o toaletă publică.”, Spune Virgil Alexe unul dinte locatarii din zonă.

Amenzile nu-i sperie
„Cei mai muţi taximetrişti pirat sunt din Mioveni. Şi-au făcut  chiar dispecerat. Le-am dat amenzi peste amenzi.Vin şi se plâng că sunt amărâţi, că au mulţi copii, nici amenzile nu le plătesc,  nici de scăpat de ei nu scăpăm.” explică viceprimarul Cornel Ionică.
 

Clienţi destui
Tarifele practicate de taximetriştii pirat sunt negociabile. Niciodată însă, nu ajung la nivelul celor practicate de taximetriştii autorizati. Pentru o cursă până la Mioveni, piraţii cer între 10 şi13 lei. Dacă ai lua un taxi cu acte-n regulă te-ar costa aproape dublu. ,,De obicei marg cu maxi-taxi dar când mă grăbesc merg şi cu taxiul. Întotdeauna stabilesc dinainte cu şoferul, cât dau pe drum. Dacă nu-mi convine iau altul.  Că am de unde alege! “, spune Marius Dănălache  unul dintre cei care zilnic fac naveta la Mioveni.  Ca el sunt multe alte persoane pentru care, atâta timp cât cursa este mai ieftină,  nu mai contează că maşinile cu care merg nu sunt omologate pentru taximetrie şi, practic, le pun viaţa în pericol.
“Ne fură clienţii”
Celor care practică taximetria legal, ”piaţii” le stau ca un nod gât. ,,Ne fură clienţii pentru că au tarife mai mici, asta tocmai pentru că nu plătesc nicio taxă.”  Explică  Relu  Badea, taximetrist autorizat.

,, E loc pentru toată lumea. Nu din cauza taxelor n-am luat autorizaţie, ci pentru că nu se mai dau autotizaţii sau se dau dar cu pile.”  se justifică  sub protecţia anonimatului, unul dintre taximetriştii pirat.

Săptămâna aceasta la Primăria Piteşti a avut loc o întîlnire  între  edilii  oraşului, conducerea Poliţiei Comunitare şi  reprezentanţii  Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Problema  taximetriştilor pirat a fost iar întoarsă pe toate părţile. De data aceasta autorităţile sunt dispuse să suporte chiar unele costuri, numai să elibereze domeniul public  ,,Mai bine  facem un zid, punem  bariere  şi semnul interzis în capătul străzii  decât să lăsăm locuri de parcare care să fie ocupate de taximetriştii pirat. Măcar aşa nu va mai parca nimeni acolo.”, spune viceprimarul.

Autorităţile locale speră ca-n cel mult două săptămîni să rezolve situaţia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite