Piteşti: Mămică de 16 ani transportată cu elicopterul la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterul SMURD a aterizat aseară din nou la Piteşti, pentru a mai salva o viaţă. Este a doua operaţiune de acest gen după ce luni, medicii bucureşteni au transportat un bebeluş de numai opt ore la un spital din Bucureşti, nou-născutul suferind de insuficienţă respiratorie gravă.

Aseară a fost rândul unei adolescente de 16 ani, Graţiela Stănică, să fie transferată la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde medicii vor avea grijă ca tânăra să se facă bine. 


“Pacienta a fost transferată de la Spitalul Costeşti la spitalul Judeţean. Noi am preluat-o de la ATI. A născut şi a un cheag de sânge a plecat şi a ajuns în plămâni. Acesta este unul din riscurile la care sunt supuse femeile tinere care nasc”, a declarat dr. Tudor Ionescu, directorul Serviciului de Ambulanţă Argeş.


În jurul orei 18.30 elicopterul SMURD a aterizat în parcarea de pe Strada Nicolae Dobrin. Ambulanţa aştepta deja pregătită să predea pacienta medicilor bucureşteni. După aproximativ 45 de minute în care tânăra, conectată la aparate, a fost stabilizată pentru transfer, echipajul SMURD a preluat-o pe adolescentă şi a decolat.


În tot acest timp, rudele tinerei stăteau cu sufletul la gură şi nu înţelegeau de starea fetei s-a agravat, deşi naşterea a decurs bine şi bebeluşul este sănătos. Cu ochii în lacrimi, părinţii nu s-au dezlipit nicio clipă de lângă ambulanţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite