Piteşti: La Piteşti se fură nisipul de la locurile de joacă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile de joacă pentru copii, acolo unde municipalitatea a pus nisip fin, sunt golite periodic de hoţi, care folosesc materialul la amenajările interioare.

Semnele de circulaţie, covoraşele de la uşi, băncile din centru, antiderapantul şi nisipul de la locurile de joacă pentru copii atrag atebnţia hoţilor de "mărunţişuri". Au nevoie de nisip pentru lucrări de amenajări interioare şi se servesc direct din spatele blocului. Le trebuie un ştergător la uşă, îşi iau de la vecinul de pe altă scară, pe gratis. La Piteşti s-a întâmplat să dispară chiar obiectele de mobilier urban.

Se fură antiderapantul

Din cele 800 de tone de antiderapant achiziţionat de către municipalitatea piteşteană se mai servesc şi hoţii care îl folosesc în construcţii, cel mai probabil. "La noi, în părculeţul din cartierul Mărăşeşti s-au furat obiectele amplasate în locul de joacă şi chiar nisipul de acolo. Am văzut pe cineva odată cum încărca nisip din sacul cu antiderapant. M-am luat de el şi a zis că nu e treaba mea că ia şi el o găleată că-i trebuie să pună în curte", spune Nicuşor Iordache, un pensionar de 60 de ani, de pe strada Mărăşeşti.

...şi covoraşele de la uşi

Viceprimarul Cornel Ionică a primit sesizări din partea cetăţenilor cu privire la tot felul de mici furtişaguri petrecute  între cetăţenii Piteştiului. "S-au plans oamenii că li se fură periodic covoraşele de la uşi, băncile din faţa scării, jucăriile amplasate în părculeţele exterioare pentru copii şi câte altele", spune viceprimarul Cornel Ionică. "În unele locuri de joacă, la două săptămâni mai aduceam câte o maşină de nisip pentru că dispărea. Nu ştiu la ce l-ar putea folosi, dar cel mai probabil în construcţii, pe la amenajările interioare, pentru că este nisip fin care poate fi folosit la aşa ceva", a continuat viceprimarul.

Au dispărut şi semnele de circulaţie

Vizate sunt, în special, semnele de circulaţie provizorii, amplasate în cazut unor lucrări. Cum lucrări au fost destule în ultima perioadă şi semen au dispărut destule şi duse direct la fier vechi. "Pe Calea Câmpulung nu treceau câteva zile şi dipăreau semnele de circulaţie., mai ales cele amplasate pe la diverse lucrări, dar şi cele fixe.", spune viceprimarul Cornel Ionică.

Bănci la excavatoare şi autobuze, toate dispar

Din centrul Piteştiului au fost furate mai multe bănci din lemn, fiind lăsat în urmă doar cadrul metallic, iar într-o noapte de toamnă s-a făcut nevăzut un buldoexcavator care aparţinea ADP Piteşti. Excavatorul nu a mai fost găsit şi nici cei cale au reuşit să-l sustragă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite