Piteşti: Harta infracţionalităţii în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Harta infracţionalităţii în Piteşti
Piteşti: Harta infracţionalităţii în Piteşti

Conform statisticilor Poliţiei Argeş, în primele şase luni ale acestui an, în Piteşti, cele mai multe infracţiuni comise au vizat spargerile de autoturisme. Acestora li se adaugă furturile din locuinţe şi tâlhăriile. Şi este important de precizat faptul că în oraşul nostru nu au fost comise infracţiuni de violenţă şi omoruri la comandă.

Deşi în perioada de criză financiară s-a indus ideea că hoţii au devenit de necontrolat, nu acelaşi lucru se poate spune despre rata infracţionalităţii din Piteşti. Statistica Poliţiei Argeş arată că numărul faptelor penale se menţine pe aceeaşi linie, comparativ cu anii trecuţi şi că practic, poliţiştii reuşesc să stopeze evoluţia fenomenului infracţional.


Cele mai multe infracţiuni sunt spargerile auto
Baza de date a poliţiştilor arată că în Piteşti, cea mai mare pondere o au spargerile de autoturisme. În primele şase luni ale lui 2009, aici s-au înregistrat 212 furturi din autoturisme. Majoritatea acestora au fost comise pe timpul nopţii, şi ca o constatare bizară, hoţii au acţionat în zilele de luni, marţi şi vineri.

Zonele favorizate de infractori au fost
-Calea Bucureşti- bulevardul Republicii- strada Costache Negri, unde s-au comis 27 de spargeri
- Craiovei-Exerciţiu- strada Teilor, unde hoţii au acţionat de 23 de ori
-Bulevardul Republicii, unde s-au înregistrat 16 spargeri auto.


Infractorii au vizat în special Logan-urile. De fiecare dată, au reuşit să pătrundă în autoturisme cu ajutorul cheilor potrivite sau au spart geamurile de la portiere. În 100 de cazuri de acest gen, autorii au fost indentificaţi şi daţi pe mâna justiţiei.


 

Au fost vizate în principal locuinţele de la parter, ale căror proprietari au uitat să închidă ferestrele. În 38 de cazuri, infractorii au fost indentificaţi. Acestor spargeri li se adugă şi 17 tâlhării, din care în 12 cazuri, vinovaţii au fost prinşi. În ultimele situaţii, nu s-a acţionat într-o anume zonă a oraşului.


Poliţiştii au intensificat acţiunile de patrulare
„Deşi majoritatea faptelor reclamate în Piteşti o reprezintă furturile auto, acest gen de infracţiuni nu constituie un fenomen, faptele semnalate având aceeaşi pondere ca în 2008. Poliţiştii au intensificat acţiunile de patrulare în zonele preferate de infractori, pentru combaterea fenomenului infracţional. Totodată au loc acţiuni de prevenire, astfel încât piteştenii să nu mai devină victime ale celor care încalcă legea.”, ne-a declarat subcomisar Adelina Florescu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

68 de spargeri de locuinţe
Tot în prima jumătate a anului 2009, în Piteşti s-au înregistrat 14 furturi din buzunare, fapte comise pe stradă şi în mijloacele de transport în comun. 68 de piteşteni s-au trezit cu locuinţele sparte, infracţiuni săvârşite în toate cartierele oraşului.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite