Piteşti: Facturi neplătite de încă 1,7 milioane lei, la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi spitalul a fost preluat de către Consiliul Judeţean Argeş, problema datoriilor pare să nu fie nici pe departe rezolvată. După ce au fost iniţial evaluate datoriile Spitalului Judeţean Piteşti au apărut alte facturi neplătite, de aproximativ 1,7 milioane de lei, bani pe care ar trebui să-i achite tot Ministerul Sănătăţii.

Unitatea medicală a fost supusă în ultima perioadă unui audit financiar care a scos la iveală noi datorii faţă de cele constatate iniţial. La această rpoblemă se adaugă şi riscul ca Spitalul Judeţean Piteşti să nu primească gradul profesional pentru desfăşurarea activităţii.


Preşedintele Consilului de Administraţie al Spitalului Judeţean Argeş , dr. Dan Manu spune că suma cerută iniţial de la Ministerul Sănătăţii nu a fost corect evaluată.


„Arieratele s-au plătit, dar suma iniţială solicitată de Ministerul Sănătăţii şi CAS privind deconturile nu a fost reală. La preluare au zis că-s peste 10 milioane lei noi, ulterior au apărut din anumite sertare şi alte facturi neachitate, care nu au fost prinse în arierate. Diferenţa decontată faţă de ce am găsit e de 1,7 milioane lei“, a declarat dr. Manu.


Spitalul Judeţean poate să nu primească gradul de funcţionalitate în aceste condiţii, cumulate cu acelea care ţin de dotări. Unitatea urmează să încheie un parteneriat cu Spitalului de Pediatrie şi Universitatea din Piteşti în încercarea de a creşte punctajul necesar pentru a primi acreditarea de unitate sanitară funcţională până la sfîrşitul anului. „Riscul este să nu fie în topul spitalelor naţionale privind gradul profesional, tocmai de aceea s-a apelat la aceste parteneriate“, a declarat dr Dan Manu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite