Piteşti: Eroare umană 100% în cazul muncitorului de la Dacia ucis de robot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este părerea inspectorilor ITM în cazul accidentului de muncă mortal de la Dacia. După ce au vizualizat imaginile de pe camera de supraveghere din secţie, inspectorii ITM au ajuns la concluzia că vina îi aparţine operatorului în totalitate.


Jean Dragomir, de 46 de ani, din Mioveni, angajat al Uzinei Dacia Renault, şi-a pierdut viaţa luni noapte, în urma unui accident de muncă. Bărbatul lucra ca operator senior în secţia maşini-unelte şi de 5 ani de zile era singurul care se ocupa de intervenţiile la echipamentul robotului de măsurare arbori cotiţi.


În urma anchetei deschisă de inspectorii ITM, criminalişti şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, au fost vizualizate imaginile de pe camera de supraveghere din secţie.


“Tot ce pot să vă spun este că e vorba de eroare umană 100 %. Vina îi aparţine în totalitate. “, ne-a declarat ciprian Berevoianu.

Lucrul la robot a fost reluat

Deşi ancheta este încă în desfăşurare, lucrul la robotul ucigaş s-a reluat. “S-a reluat ieri lucrul la utilaj pentru că nu au fost evidenţiate defecte ale instalaţiei tehnice şi nici ale sistemelor de securitate.”, au declarat reprezentanţii Uzinei Dacia.


Lacrimi şi durere acasă la Jean Dragomir, acolo undeieri domnea o linişte sumbră. Familia îndurerată se ocupa de pregătirile de înmormântare. Vecinii şi rudele erau cu lacrimi în ochi şi nu îşi puteau explica nenorocirea care s-a abătut asupra lor. Angajatul de la Dacia îşi construise o casă la ieşirea din Mioveni şi se pregătea să se mute în ea, hotărât ca după ce o va termina să plece de la uzină.N-a mai apucat însă să-şi ducă planul la bun sfârşit, fiind omorât de robotul la care lucra.


 “A fost un om bun şi avea multă experienţă. De la 18 ani lucra acolo. Vroia să se mute în casa nouă şi apoi să plece de la Uzină că lucrase o viaţă de om acolo.”, ne-a spus vecinul său.


Înmormântarea va avea loc joi, la Mioveni. În urma muncitorului vor rămâne îndureraţi soţia şi băiatul său.
 


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite